Popradské hokejistky majú majstrovský mečbal

Titul majú na dosah. Popradčanky vedú vo finále nad Prešovom 2:0 na zápasy.
Titul majú na dosah. Popradčanky vedú vo finále nad Prešovom 2:0 na zápasy. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|1. mar 2016 o 00:00

Popradské hokejistky sú už iba jedno víťazstvo od majstrovského titulu.

POPRAD. Po úvodných dvoch finálových dueloch na popradskom ľade vedú popradské líšky 2:0 na zápasy. Pod Tatrami vyhrali oba súboje 4:1.

Séria hraná na tri víťazstvá pokračuje v sobotu v Prešove.

„Prestávka pred finále bola príliš dlhá, herný výpadok bolo cítiť. So vstupom do finálovej série sme spokojní. Výsledok odzrkadľuje pomer síl na ľade. Tri štvrtiny zápasu sme boli lepší, aktívnejší. Vlastný gól nás nepoložil, naopak, ešte viac vyburcoval. Za odhodlanie a snahu sa treba dievčatám poďakovať. Prešov je momentálne silný, nebude to jednoduché. Prvý krok máme za sebou, náš jediný cieľ je získať titul. Pri dobrej koncentrácii sme v stave to zvládnuť,“ skonštatoval po víťaznom vstupe do finále tréner Popradu Milan Skokan.

Prešovčanky si trúfali pod Tatrami ukoristiť aspoň jedno víťazstvo. Oba víkendové duely však prehrali zhodne 1:4.

„V tomto finále si trúfame na viac, ako sme ukázali v tomto prvom zápase. Úvod nám vyšiel, dali sme šťastný gól. Škoda, že sme rýchlo inkasovali, následne z presilovky druhýkrát a tretí gól padol po individuálnej chybe. Poprad bol na koni a za stavu 3:1 je už ťažké zastaviť takého kvalitného súpera,“ povedal po úvodnom finálovom súboji tréner Prešova Róbert Marton.

V Prešove veria, že favorizované Popradčanky môžu vo finále poriadne potrápiť.

„Celú sezónu sme s Popradom hrali vyrovnané zápasy. Dokonca sme ich aj porazili, nebojíme sa ich a na finále sme pripravení. Chceme ukázať, že nielen Poprad, ale aj Prešov je hokejové mesto,“ dodal kouč Šarišaniek.

Výsledky finále – sobota: ŽHK Poprad – ŽHK Šarišanka Prešov 4:1 (1:1, 2:0, 1:0), góly: Gorecká, Wieczoreková, Korenková, Mikesková – Maťašová, nedeľa: ŽHK Poprad – ŽHK Šarišanka Prešov 4:1 (0:0, 2:1, 2:0), góly: Korenková 2, Čulíková, Mikesková – Veličková. Stav série 2:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradské hokejistky majú majstrovský mečbal