Popradčanky zaskočili "Ružu"

Sportnet|4. apr 2011 o 00:00

Parádnym spôsobom vstúpili do semifinálovej série play-off extraligy basketbalistiek hráčky ŽBK Whirlpool Poprad. V prvom stretnutí v Ružomberku vyhrali 63:60 a v sérii sa tak ujali vedenia 1:0 na zápasy.



POPRAD. Dievčatá spod Tatier zaskočili svojho mierne favorizovaného súpera predovšetkým v prvom polčase, ktorý vyhrali o 13 bodov. V 38. minúte síce domáce vyrovnali na 60:60, no záver lepšie zvládli hostky, a tak sa mohli radovať.

"Ani prvý polčas nebol z našej strany vynikajúci, ale aspoň na 80 percent sme robili to, čo nám povedal tréner. Nepustili sme Ružomberok k jeho hre, čo bolo základom k víťazstvu," povedala nám krídelníčka Popradu Dagmar Chlebovcová. V závere boli diváci svedkami drámy, v ktorej pevnejšie nervy preukázali Popradčanky.

"Celý zápas sme sa burcovali a hoci súper vyrovnal, bojovali sme ďalej a napokon sa to podarilo," naznačila D. Chlebovcová, ktorá bola so 17 bodmi najlepšou strelkyňou stretnutia. Upútalo predovšetkým jej päť presných trojkových pokusov.

"Spokojná môžem byť s úspešnosťou streľby. Ináč tam ešte treba veľa doháňať," poznamenala D. Chlebovcová.

Oddnes príprava na stredu

Včera malo družstvo voľno, oddnes sa už začne pripravovať na stredajší domáci zápas, ktorý sa uskutoční na ZŠ Komenského a nie v Aréne Poprad.

"Od pondelňajšieho rána sa už budeme pripravovať na ZŠ Komenského, kde sú predsa len iné podmienky ako v aréne. Pozrieme si video a rozoberieme, kde sme robili chyby. Bude to predovšetkým o taktike a o tom, kto sa ako pripraví a komu vyjde deň. Telocvičňu na ZŠ Komenského osobne poznám ešte z juniorských čias, keď som tam párkrát hrala. Trénovali sme tam niekoľkokrát aj v tejto sezóne. Je to menšia telocvičňa, pomôcť by nám mohla atmosféra, ktorá tam určite bude oveľa hlučnejšia ako v aréne. Dúfam, že fanúšikovia nám to vynahradia. Máme dva dni na to, aby sme si na to zvykli," dodala D. Chlebovcová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčanky zaskočili "Ružu"