Popradčania nestačili na motivovaného súpera z Moldavy

Tréner Vladimír Lajčák. Verí v plný bodový zisk proti Lučencu.
Tréner Vladimír Lajčák. Verí v plný bodový zisk proti Lučencu. (Autor: mdc)
Sportnet|31. máj 2013 o 00:00

Po úspešnej sérii víťazného kvarteta stretnutí sa minulý víkend predstavili Popradčania na horúcej pôde v Moldave nad Bodvou.



POPRAD. Tentoraz však ťahali za kratší koniec a napriek húževnatému výkonu vyšli bodovo naprázdno. Do súboja však nastúpili v poriadne oklieštenej zostave, najmä v defenzívnej činnosti. Tento nedostatok sa napokon aj veľkou mierou podpísal z ich pohľadu na nelichotivom konečnom výsledku 0:2.

Po stretnutí nemal preto dostatok dôvodov na radosť ani kouč mužstva Vladimír Lajčák.

„Po peknej sérii štyroch duelov bez akéhokoľvek zaváhania nás zasiahli strelecké a bodové suchoty. Za najhlavnejšiu príčinu tohto zaváhania považujem skutočnosť, že sme nepodali tak spoľahlivý a optimálny výkon, aby sme proti dobre motivovanej a ešte aj zabezpečenej Moldave mohli zvíťaziť. Nanajvýš môžem objektívne priznať, že nám vypadli zo základnej zostavy až traja hráči z defenzívy. Najmä strata Pitoňáka, Ondruša, ale i Janigloša viditeľne poznačila našu hru v zadných radoch, ktorá nebola taká istá ako v predchádzajúcich zápasoch," povedal.

"K tomu nám chýbala aj dostatočná údernosť a dôraznosť v ofenzíve, čo znamená, že tak slušná medzihra v strede ihriska bola pre nás málo. Ako ukázal samotný priebeh merania síl, domáci si vytvorili viac sľubných gólových príležitostí ako my. V koncovke sa navyše aj dvakrát presadili, takže zaslúžene s nami vyhrali.“

Nečakané prekvapenie či zázrak?

Napriek tomuto zakolísaniu v Moldave si mužstvo spod Tatier udržuje vynikajúce postavenie v hornej časti tabuľky, čo je pre viacerých priaznivcov zaiste dosť nečakaným prekvapením. Potvrdil to pritom aj samotný tréner popradského kolektívu.

„Nepochybujem o tom, že momentálne tretie miesto by malo byť pre všetkých zainteresovaných veľkým prekvapením, lebo v podmienkach, v akých sme doposiaľ pracovali, je to priam zázrak. Keď nás však už tie kvalitné výkony a lichotivé výsledky vyniesli postupne tak vysoko, chceme bojovať o čo najlepšie konečné umiestnenie do samého záveru súťaže.“

Prvý z dôležitých krokov k naplneniu tohto cieľa bude môcť popradský kolektív urobiť už zajtra, kedy na domácej pôde v Spišskej Belej privíta súpera z chvosta tabuľky Lučenec, ktorý vzhľadom na tuhý záchranársky boj nepríde pod Tatry vôbec predať svoju kožu lacno. Naplno si je toho vedomý aj popradský kormidelník.

„Uvedomujeme si, že mužstvo Lučenca príde k nám dostatočne motivované a bude u nás určite naplno bojovať, aby pre zisk bodov urobilo, čo bude môcť. Ja ale na druhej strane nepochybujem o tom, že by malo byť v našich silách jeho vynaloženú bojovnosť zlomiť a opäť sa presadiť našimi zaužívanými futbalovými kvalitami. Moji zverenci sú aj napriek prehre v Moldave, kde im nemôžem vytýkať, že by nechceli alebo nebojovali, pritom na tento nasledujúci domáci zápas potrebne odhodlaní. Pevne verím, že do zostávajúcich troch majstrovských stretnutí sa zlepšíme a splníme to, o čom sme na začiatku tejto jari v podstate nemohli ani snívať. Ak sa nám podarí získať ešte šesť bodov z troch súbojov, ktoré by nám mali podľa mňa stačiť na konečné druhé miesto, bol by to najväčší úspech v novodobej histórii popradského futbalu. Dosiahnutie tohto plánu nebude pre nás ale absolútne jednoduché, pretože v závere si to navzájom rozdáme so susedmi na prvom a druhom mieste tabuľky, čo znamená, že naše umiestnenie môže dopadnúť akokoľvek.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania nestačili na motivovaného súpera z Moldavy