Poprad začal prípravu s mladými, skúsení hráči trénujú individuálne

Arne Kroták má už 42 rokov, ale s hokejom nekončí.
Arne Kroták má už 42 rokov, ale s hokejom nekončí. (Autor: TASR)
TASR|19. máj 2015 o 10:37

Svoju účasť na tréningovom procese prisľúbil veterán Arne Kroták. Momentálne je chorý.

POPRAD. Hokejisti HK Poprad začali od minulého týždňa s letnou prípravou na sezónu 2015/2016 Tipsport extraligy. Nový tréner Pavel Paukovček má zatiaľ k dispozícii iba mladých hráčov.

Svoju účasť na tréningovom procese prisľúbil Arne Kroták - momentálne je chorý. Ľuboš Bartečko, Radoslav Suchý, Štefan Fabian a Lukáš Hvila trénujú individuálne.

Popradčania absolvujú prípravu na suchu tradične v domácich podmienkach. Vyžívať budú zimný štadión, raz v týždni absolvujú výbeh do Vysokých Tatier.

"Začali sme minulý týždeň v pondelok. Robíme veľa vecí do rýchlosti či obratnosti. Pracujeme na nestabilných podložkách bosu a využívame fit lopty. Samozrejme, nechýba posilňovňa," uviedol pre TASR Paukovček.

"Toto sa bude v prvej polovici prípravy viac-menej opakovať, teda v prvých štyroch týždňoch. Nové veci pribudnú až v druhej polovici, kedy sa zameriame viac na rýchlosť a dynamiku."

V Poprade bude pokračovať aj veterán Arne Kroták. Vlani strelil najkrajší gól sezóny.

K mužstvu spod Tatier sa zatiaľ pridal iba Erik Piatak. Prípadné posily by sa mali objaviť až v druhej polovici prípravy na suchu. Niektorí hráči ešte čakajú na prípadné ponuky z iných klubov.

"Zatiaľ prišli iba hokejisti z juniorky. Odišlo viacero hráčov, ktorí už s nami v priebehu zimy nebudú. Sú to Tomáš Sýkora, Peter Boltun, Matúš Matis, Juris Štals, Dávid Gríger, Jakub Makovský a Jaroslav Kasík," ozrejmil tréner.

"Ide o pomerne veľké sito. Posily budeme riešiť neskôr. Čo sa týka brankárskej jednotky, máme prísľub od Matúša Kostúra. Je to na dobrej ceste. Dúfame, že zostane v Poprade. Jeho dvojkou je momentálne Juraj Sedlačko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Poprad začal prípravu s mladými, skúsení hráči trénujú individuálne