Poprad po Šestákovi zbrojí aj naďalej

František Šturma. Kormidelník MFK Zemplín Michalovce.
František Šturma. Kormidelník MFK Zemplín Michalovce. (Autor: Róbert Andrejov)
SITA|12. jan 2017 o 16:28

V klube sú aj ďalší novici, chcú i Igora Žofčáka.

POPRAD. Vedenie slovenského druholigového tímu FK Poprad zbrojí pred jarnou časťou tejto sezóny.

Klub spod Tatier, ktorému po jesennej časti II. ligy Východ patrí v tabuľke 6. miesto s 22 bodmi, angažoval do svojich radov 34-ročného Stanislava Šestáka.

Podtatranci prejavili interes aj o ďalšieho bývalého slovenského reprezentanta, 33-ročného stredopoliara Igora Žofčáka z MFK Zemplín Michalovce.

Ofenzívu vystužia aj 30-ročný útočník Jozef Kapláň, ostatných päť rokov pôsobiaci v Malajzii, ako aj 21-ročný český zakončovateľ Jaku Šašinka z Baníka Ostrava.

Ambiciózny popradský klub získal do stredu poľa aj 25-ročného niekdajšieho hráča Zlatých Moraviec či Banskej Bystrice Jozefa Rejdoviana, jeho vekový rovesník Jakub Hric prichádza posilniť zadné rady z Českých Budějovíc.

V hre sú aj príchody dvoch 21-ročných futbalistov: záložníka fortunaligových Michaloviec Lukáša Tótha ako i ukrajinského zadáka Oleksiiho Miliutina, na skúšku prišiel 29-ročný český brankár Pavel Rohel z Třinca.

Tešia sa zo Šestáka

"V prípade Šestáka ide o hráča, ktorý je nielen futbalovo, ale aj ľudsky obrovským prínosom pre klub, mesto a celý región. Sme radi, že Stano neukončil kariéru a pokračuje v nej ďalej. Je to prínos nielen pre nás, ale pre celý slovenský futbal. Rokovali sme s ním dva mesiace. Nikam sme ho netlačili, tie rokovania boli veľmi seriózne z oboch strán. Osobne som mu vravel, nech sa rozhodne srdcom a nechá to na svojom zvážení, či ešte bude vo futbale pokračovať alebo nie. Vážime si, že si vybral náš klub. Chceme pracovať inak, ako sa tu pracovalo dosiaľ a Stano nám do toho systému po ľudskej stránke ideálne zapadá," vyjadril sa v rozhovore pre portál profutbal.sk tréner FK Poprad František Šturma.

"Pokiaľ ide o Žofčáka, uvidíme, ako to dopadne. Múdrejší budeme o pár dní. Z novicov som niektorých chlapcov trénoval, či už Hrica alebo Lukáša Tótha. Viacerých dobre poznám."

V Poprade si už vytýčili ciele do druhej polovice sezóny 2016/2017.

"Sú jasne dané. Chceli by sme potrápiť Dunajskú Stredu vo štvrťfinále domáceho pohára Slovnaft Cupu a pokúsiť sa urobiť dobrý výsledok. Chceme postúpiť do nadstavbovej skupiny (budú v nej účinkovať prví šiesti z východnej i západnej časti II. ligy po základnej fáze, pozn.) o účasť vo Fortuna lige, tretím cieľom je omladiť a skvalitniť tím, čo sa nám darí. Verím, že postupne naplníme všetky," doplnil 44-ročný kouč Šturma, na Slovensku známy z
pôsobenia v Michalovciach.

Podtatranci sú myšlienkami najmä pri termíne 7. marca a dueli proti Dunajskej Strede. "Ten bude pre nás nesmierne dôležitý, veď Poprad ešte nikdy
nehral vo štvrťfinále Slovenského pohára. Na Žitný ostrov pocestujeme s pokorou a úctou k súperovi. DAC je stabilizovaný klub, tiež buduje niečo veľké. Urobíme všetko, aby sme prvoligistu potrápili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad po Šestákovi zbrojí aj naďalej