Poprad chce natiahnuť víťaznú domácu sériu

Gólová radosť. Takáč otváral skóre súboja proti Piešťanom.
Gólová radosť. Takáč otváral skóre súboja proti Piešťanom. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|30. sep 2014 o 00:00

Popradskí hokejisti sa v utorok pokúsia na domácom ľade natiahnuť svoju víťaznú sériu na päť duelov.

Prekaziť sa im to bude snažiť Banská Bystrica.

POPRAD. V predchádzajúcich štyroch stretnutiach pred svojimi fanúšikmi stratili kamzíci jediný bod, keď v 1. kole zdolali Nitru 1:0 až po predĺžení. Následne si poradili so Žilinou (5:1), Trenčínom (4:1) a naposledy aj s Piešťanmi (2:1).

„Zatiaľ sme doma prakticky stopercentní, dúfam, že to bude naďalej pokračovať. Takéto vydreté víťazstvá sa rátajú a tešia o to viac,“ prezradil nám po piatkovom domácom zápase s Piešťanmi útočník HK Poprad Samuel Takáč, ktorý otváral skóre súboja.

Práve Piešťany vyradili Poprad v 1. kole play-off v uplynulej sezóne, preto im Popradčania mali čo vracať.

„Je to tak. Súper dosť omladil tím, preto bol na tom korčuliarsky veľmi dobre. Stále je ale na ich hre vidieť, že dodržujú defenzívny systém hry. Znovu nepadlo veľa gólov,“ poznamenal Takáč, ktorý mal pri svojom góle aj kus šťastia, keď sa puk odrazil do bránky od jeho stehna.

Gólom pomohol mužstvu k víťazstvu

„Korčuľoval som pred bránu na dorážku a trafilo ma to do stehna. Aj také góly padajú, som rád, že to pomohlo tímu k víťazstvu,“ potešil sa strelec, ktorý nastúpil v pozmenenej formácii s Matisom a Paukovčekom.

Tréner Jančuška bol nútený premiešať zostavu, keďže pre zranenia mu z nej vypadli dvaja útočníci, Rapáč so Štrauchom.

„Tréner trochu zarotoval so zostavou. Niektorí hráči sa zranili, treba ich doplniť. Uvidíme, ako to bude ďalej,“ povedal útočník Popradu, ktorý doma doposiaľ vyhráva, no zvonku body príliš nenosí.

„Musíme sa vyvarovať hluchých päťminútoviek, aké sme mali vo Zvolene i v Martine. Vonku musíme hrať trochu iným štýlom, viac sa treba sústrediť na defenzívu. Často sa snažíme veľa tvoriť, pričom potom zabúdame na zadné vrátka. Z prečíslení potom inkasujeme góly. Keď sa toho vyvarujeme, myslím si, že to bude dobré,“ uzavrel Samuel Takáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad chce natiahnuť víťaznú domácu sériu