Poltucet kovov z juniorského šampionátu

Získal bronz. Alexander Vaško mladší sa v Poľsku presadil v slalome.
Získal bronz. Alexander Vaško mladší sa v Poľsku presadil v slalome. (Autor: archív)
Sportnet|18. aug 2010 o 00:00

Majstrovstvá Európy juniorov vo vodnom lyžovaní za vlekom v Poľsku potvrdili, že Slovensko patrí v tomto športe medzi európsku špičku. U našich severných susedov sa naše talenty tešili zo šiestich cenných kovov.



KOŠICE. Európsky šampionát juniorov do 19 a do 15 rokov Poľsku bol pre slovenských vodných lyžiarov za vlekom úspešný. Zástupcovia košického Trixenu držali krok s najlepšími a z jazera v Szczecineku vydolovali poltucet medailí.

"Vlani bolo tých kovov o niečo viac, ale na druhej strane reprezentanti, ktorí dostali možnosť, išli takmer všetci na hranici svojich možností. Hendikepom bolo, že vo svojich kategóriách patrili medzi najmladších. Veď trebárs syn Šaňo je v kategórii do 19 rokov len prvú sezónu. Kerpcár môže byť v kategórii do 15 rokov ešte tri sezóny, Hynek a Cseploová dva roky. No a ten vekový hendikep, najmä pri silovej disciplíne ako skoky, cítiť. Pozitívom je, že reprezentačné družstvo máme kým doplniť, takže v nasledujúcich rokoch by sme mohli byť ešte silnejší," rozhovoril sa po návrate z Poľska reprezentačný tréner Alexander Vaško starší.

Vaškovi bronz v slalome

Medzi juniormi do 19 rokov si Slováci vybojovali bronz v súťaži družstiev. "Jakub Szász sa prebojoval do finále v skokoch, skončil piaty. Alexander Vaško získal v slalome bronz, keď zopakoval výborné výkony z predchádzajúcich akcií. Nevyšla mu akurát akrobatická jazda, ale aj keby išiel na hranicu svojho maxima, medaila by to nebola, Bielorusi mali veľký náskok, Šaňo obsadil piate miesto. Zo všetkých našich reprezentantov nevyšiel šampionát iba Petrovi Brezovskému. V slalome sa od neho čakalo aspoň finále, no nekvalifikoval sa doň."

Hynek tretí

V kategórii do 15 rokov si vynikajúco počínala Veronika Cseploová. "Forma jej skvele gradovala. Nový slovenský rekord v slalome jej vyniesol striebornú medailu. Druhá bola aj v skokoch. V trojkombinácii získala bronz. Ďalšie tretie miesto pridal Radovan Hynek v slalome. Družstvo do 15 rokov bojovalo o medailu, no obsadilo nepopulárnu štvrtú pozíciu, hoci po minulé roky sme stále siahli na kov," hodnotil šampionát reprezentačný tréner A. Vaško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poltucet kovov z juniorského šampionátu