Poláškova prehra v deblovom semifinále

SITA|7. nov 2008 o 18:13

Slovenský tenista Filip Polášek a Čech Jaroslav Levinský prehrali v piatkovom semifinále štvorhry na bratislavskom turnaji ATP Challenger Series Tatra banka Open.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Filip Polášek a Čech Jaroslav Levinský prehrali v piatkovom semifinále štvorhry na bratislavskom turnaji ATP Challenger Series Tatra banka Open (dotácia 125 000 USD, tvrdý povrch Premier Court) v Sibamac aréne NTC pod zatiahnutou strechou s takisto nenasadeným česko-poľským párom František Čermák, Lukasz Kubot za 82 minút 6:7 (3), 3:6. Znamená to, že rovnako ako na minulotýždňových medzinárodných majstrovstvách SR žien - podujatí ITF Ritro Slovak Open - nebudú mať hostitelia svoje zastúpenie vo víkendových súbojoch.

Čermák a Kubot sa vo finále štvorhry stretnú s postupujúcimi z neskoršieho piatkového zápasu Philipp Petzschner, Alexander Peya (1-Nem./Rak.) - Eric Butorac, Ross Hutchins (3-USA/V. Brit.).

Dvadsaťtriročný Zvolenčan Polášek je na 35. mieste vo svetovom rebríčku štvorhry momentálne národnou jednotkou. V tejto sezóne sa mu podarilo triumfovať na dvoch turnajoch ATP - v júli vo švajčiarskom Gstaade práve po boku Levinského a v októbri v Petrohrade s Američanom Travisom Parrottom, s ktorým sa už v apríli dostal do finále podujatia ATP vo Valencii. Na "Tatra banke" aj vlani skončil v deblovom semifinále, a to spolu s krajanom Igorom Zelenayom.

Štvorhra - semifinále:

František Čermák, Lukasz Kubot (ČR/Poľ.) - Jaroslav Levinský, Filip Polášek (ČR/SR) 7:6 (3), 6:3 za 82 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Poláškova prehra v deblovom semifinále