Pochod vďaky na lyžiach z Dukly bude mať už 25 ročníkov

Pochod vďaky na lyžiach z Dukly bude mať za sebou už 25 ročníkov.
Pochod vďaky na lyžiach z Dukly bude mať za sebou už 25 ročníkov. (Autor: certizne.eu)
TASR|7. feb 2018 o 10:55

Športový klub Kyčara a obec Čertižné posúvali termín pre nedostatok snehu.

ČERTIŽNÉ. Športový klub (ŠK) Kyčara a obec Čertižné v okrese Medzilaborce organizujú aj v tomto roku pochod vďaky na lyžiach Dukla - Čertižné.

Už 25. ročník podujatia bol naplánovaný na koniec januára, pre nedostatok snehu sa uskutoční až teraz, v sobotu 10. februára.

Informoval o tom zakladateľ a predseda ŠK Kyčara Anton Karoľ.

Odvoz z obce na Duklu je podľa jeho slov zabezpečený autobusom. Tam si účastníci položením kvetinových vencov uctia padlých vojakov. Nasleduje pochod po trase dlhej približne 18 kilometrov po slovensko-poľskej hranici.

"Trojkilometrová skratka vedie cez Poľsko," poznamenal Karoľ.

Dostanú účastnícky list

Turisti si budú môcť oddýchnuť približne v polovici, keď si budú mať možnosť pri ohni pripraviť nejaké občerstvenie. To je podľa predsedu prichystané aj na záver podujatia v obecnom kultúrnom dome.

"Navyše, každý dostane tzv. účastnícky list," dodal.

Podujatie má stále svojich priaznivcov. Vlani ich na severovýchod Slovenska prišlo vyše 100. Najvyšší počet turistov zaznamenali v roku 2007, keď sa ich na pochode zúčastnilo spolu 146.

Registrácia účastníkov prebieha v tomto roku do štvrtka (8.2.) do 20.00 h. Viac informácií nájdu záujemcovia na stránke www.certizne.eu v časti Oznamy 2018.

Spomínanú trasu občasne využívajú aj nadšení športovci. Dôležité sú v tomto prípade snehové podmienky. Nadmorská výška trasy sa pohybuje od 450 po takmer 690 metrov nad morom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pochod vďaky na lyžiach z Dukly bude mať už 25 ročníkov