Po výborných dvoch tretinách si to skomplikovali sami

Sportnet|2. apr 2009 o 00:00

Prvý finálový krok košických hokejistov bol úspešný. Skaličania pôsobili dve tretiny odovzdaným dojmom, ale Košičania to využili iba na dva góly.

Zápas sa preto v tretej časti poriadne zdramatizoval. Výdych nastal až po góle do prázdnej bránky 77 sekúnd pred koncom.

KOŠICE. V prvej časti vyslali Záhoráci na bránku neuveriteľne chudobné dva pokusy, ani v druhej dvadsaťminútovke to nebolo oveľa lepšie bolo ich päť. Napriek tomu boli stále v hre. Košičania boli jasne aktívnejší, no výraznejší náskok si nevypracovali, a tak v záverečnej časti bolo ešte horúco.

Prevahu mohli viac zúročiť

"Hrali sme výborne, nič sme nevymýšľali, hádzali sme to na bránku a strieľali sme. Dali sme dva góly, Skaličania sa do toho nehrnuli. Mali sme v tom pokračovať aj v tretej tretine, sami sme skomplikovali," priznal útočník oceliarov Jan Kopecký, že pomer striel 33:7 v prvých dvoch tretinách mohli pretaviť v lepší náskok. "Iste. Mali sme dosť šancí, aby bol priebežný výsledok iný. Proste sme tie príležitosti nedali, ale som rád, že sme napriek tomu vyhrali. Je jedno akým výsledkom, v play-off sú dôležité len výhry."

Začali sa báť o výsledok

Skaličanov totiž povzbudil ich prvý gól hneď v úvode tretej časti a osmelili sa. "Dve tretiny sme boli jasne lepší, prakticky k ničomu sme súpera nepustili. Do tretej sme nastúpili, akoby sme sa začali trošku báť o výsledok. Skaličania dali prvý gól a naozaj sme sa o ten výsledok obávať začali. Chválabohu, zvládli sme to. Myslím, že sme napokon vyhrali zaslúžene." V predposlednej minúte to bolo len 3:2 a hostia stavili všetko na jednu kartu, na power-play. Nevyšlo im to, ich katom sa stal práve Kopecký. Autor úvodného zásahu stretnutia totiž spečatil osud stretnutia aj gólom do prázdnej bránky.

Ustrážiť prvú päťku

Dnes séria pokračuje opäť na košickom ľade. Ťažko predpodkladať, že by Skalica zase vyšliapla do stretnutia tak, že za tretinu vyšle dve strely, východniari sa musia mať na pozore. "Mali by sme hrať rovnako ako prvé dve tretiny, bojovať a dohrávať súboje. Musíme ustrážiť ich prvú päťku, ktorá je fakt nebezpečná, to bude zase kľúčom k výhre," prognózuje Kopecký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po výborných dvoch tretinách si to skomplikovali sami