Po troch výhrach Lastomír už na druhej priečke

Tréner Jozef Uchaľ s mužstvom poskočil už na 2. miesto.
Tréner Jozef Uchaľ s mužstvom poskočil už na 2. miesto. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|23. apr 2014 o 00:00

Na jar ešte nestratil ani bod, podľa trénera Uchaľa hrá mužstvo disciplinovane a prikláňa sa k nemu aj šťastie.



LASTOMÍR. Vo výbornej forme zastihol úvod jarnej časti futbalistov OFK Lastomír, účastníka šiestej ligy skupiny zemplínskej, ktorý v troch zápasoch zatiaľ nestratil ešte ani jeden bod.

Vďaka deväťbodovému zisku poskočil v tabuľke už na druhé miesto a na vedúce Petrovce nad Laborcom stráca iba jediný bod.

Nehrajú až tak dobre

Lastomírčania odštartovali jarné boje presvedčivou výhrou 4:1 v Žbinciach, následne doma porazili Palín 1:0 a na Veľkonočnú nedeľu naplno zabodovali aj vo Vinnom po výsledku 2:1. Čakali takýto úvod druhej časti sezóny?

„Vôbec nie, avšak hoci sme vyhrali všetky tri zápasy, naša hra v nich nebola veľmi oslnivá. Hráme však disciplinovane, nezbierame zbytočné žlté karty. Chlapci stále dodržali pokyny, ktoré sme si povedali v šatni pred stretnutím. A v neposlednom rade sa k nám stále priklonilo aj šťastie, preto máme deväť bodov,“ odvetil kormidelník OFK Jozef Uchaľ.

Zaujímavé je, že mužstvo zakaždým o svojom triumfe rozhodlo v druhom polčase. „Určite to nie je tým, že máme oproti iným celkom kondične navrch, lebo v kádri je iba zhruba päť-šesť hráčov, ktorí trénujú pravidelne, ostatní majú študijné alebo pracovné povinnosti. Ale tí šiesti hráči dokážu v druhých polčasoch potiahnuť mužstvo,“ pokračoval.

Udržať si postavenie

V šiestej lige zemplínskej majú prakticky všetky zápasy prívlastok derby, ale Lastomír zvládol v úvode jari trošku prestížnejšie súboje, lebo dočinenia mal so súpermi z blízkeho okolia, medzi ktorými panuje trošku väčšia rivalita. A vyhrať trikrát za sebou takéto duely nie je jednoduché.

„Vychádzali sme v nich zo zabezpečenej obrany a hrali na rýchle protiútoky. Po príchode Milana Verbiča naša sila v ofenzíve stúpla, vpredu máme kvalitu, dvaja naši útočníci strelili dokopy 25 gólov. Avšak do čierneho triafajú aj ostatní hráči, napríklad naposledy vo Vinnom rozhodol o našej výhre mladý dorastenec Peter Sabovčík. Tomu spoločne s Martinom Šalitrošom dávam dostatok príležitostí, snažíme sa v mužstve skĺbiť mladosť so skúsenosťou,“ hovoril J. Uchaľ.

Aktuálne sa mu na tabuľku pozerá veľmi dobre, veď na lídra z Petroviec nad Laborcom strácajú jeho zverenci iba jeden bod.

„Tú druhú priečku by sme si radi udržali čo najdlhšie. Najbližšie hostíme doma posledné Sečovce, ktoré tiež chceme zdolať, aby sme zostali na víťaznej vlne. Potom nás však budú čakať náročnejší súperi ako Cejkov, Čičarovce či Borša, a až vtedy sa ukáže naša sila,“ uzavrel lastomírsky tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po troch výhrach Lastomír už na druhej priečke