Ples Novovešťanov ovládli futbalisti

Brezovajovci. Aspoň na chvíľku si manažér FK oddýchol od futbalových starostí. Na parkete bol veľkým elegánom.
Brezovajovci. Aspoň na chvíľku si manažér FK oddýchol od futbalových starostí. Na parkete bol veľkým elegánom. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|12. jan 2016 o 00:00

Tréner Branislav Ondáš je lepší športovec ako tanečník. Patrik Brezovaj pridal do tanca aj brankárske kúsky.



SP. NOVÁ VES. Po prvý raz sa konal v redute Ples Spišskonovovešťanov. Medzi hosťami nechýbali ani zástupcovia športu.

Nová tradícia

Bývalý rozhodca UEFA a FIFA Jozef Kačenga, dnes riaditeľ „oranžového“ gymnázia, je zároveň poslancom mestského zastupiteľstva a predsedom komisie s najdlhším názvom - komisia školstva, vzdelávania, mládeže, športu, kultúry a pre posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácií.

Pod jeho taktovkou sa v druhú januárovú sobotu konal Ples Spišskonovovešťanov.

„Mnohé plesy z minulosti zanikli. Naša veľká komisia reagovala na dopyt na náhradu zaniknutých a neatraktívnych plesov. Chceli sme urobiť jeden pekný vstup do plesovej sezóny pre všetkých Spišskonovovešťanov. Myšlienka sa ujala, čoho najlepším výsledkom bola preplnená sáls a tanečný parket našej reduty. Od začiatku panovala skvelá nálada a Ples Spišskonovovešťanov sa isto dočká ďalších pokračovaní,“ povedal Jozef Kačenga.

„Tento ples je pre všetkých Spišskonovovešťanov. Trošku mi je ľúto, že nemohli prísť basketbalisti, ktorí majú derby vo Svite. Ospravedlnili sa hokejisti. Najväčšie zastúpenie majú futbalisti, no verím, že do budúcna prídu plesať aj zástupcovia ďalších športových odvetví v našom meste.“

Futbalisti na parkete

Trénera Novovešťanov Branislava Ondáša poznáme skôr ako bývalého kvalitného hráča, teraz ako úspešného trénera.

Prekvapil aj tanečnými kreáciami na parkete a spolu s manželkou by isto vyhrali v kategórii najusmievavejší pár na plese. A kedy tancovali naposledy?

„Tak to je dobrá otázka. Tancovali sme na našej svadbe pred tromi rokmi. Toto je prvý ples, odkedy máme nášho synčeka. Nie som parketový lev. Manželku potešilo, keď som ju pozval a je to príjemné spestrenie. Treba myslieť aj ináč, ako len na futbal a prácu. Veľmi mi vyhovoval termín. Až od pondelka začíname letnú prípravu,“ prezradil tréner A–mužstva FK Spišská Nová Ves Branislav Ondáš.

„Manžel je lepší športovec ako tanečník,“ s veľkým úsmevom prezradila manželka Timea Ondášová.

Svojou výškou a elegantnými pohybmi na parkete vynikal bývalý brankár, dnes manažér spišskonovoveského futbalu Patrik Brezovaj.

Do tanečných kreácií pridával aj pohybové prvky futbalového brankára a so svojou partnerkou sa bavil naozaj výborne.

„Naposledy sme spolu tancovali na dcérinej stužkovej pred rokom. Ples Spišskonovovešťanov je výborný. Rezká muzika, potešilo vystúpenie Paľa Hammela, bohatá tombola a hlavne množstvo ľudí, ktorí chcú tancovať a zabávať sa. Po náročnom futbalovom roku 2015 takáto forma oddychu naozaj prišla vhod,“ pochvaľoval si atmosféru plesu Patrik Brezovaj.

6f0677eef5cae722a2d2beac0ad9972e.jpg

Ondášovci. Usmievaví a dokonale zladený pár. Tréner Ondáš je aj dobrým tanečníkom, hoci manželka tvrdí niečo iné.

be1f0f62048af3912e2d0c4344e20f61.jpg

Kačengovci. Hlavní organizátori plesu z parketu takmer neschádzali. Foto k článku: Jozef Petruška

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ples Novovešťanov ovládli futbalisti