Pittsburgh zdolal Detroit, Slováci nebodovali

Hokejisti Pittsburghu znížili stav finálovej série proti Detroitu na 1:2.
Hokejisti Pittsburghu znížili stav finálovej série proti Detroitu na 1:2. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. jún 2009 o 06:40

Hokejisti Pittsburghu vyhrali v treťom finálovom zápase play off NHL nad Detroitom 4:2 a znížili stav série na 1:2.

PITTSBURGH. Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v utorňajšom treťom finálovom zápase play-off zámorskej NHL nad Detroitom 4:2 a upravili stav série na 1:2 zo svojho pohľadu. Hrdinami tretieho duelu sa stali obranca Sergej Gončar a útočník Maxime Talbot. Ruský hráč strelil v 51. min rozhodujúci gól, Talbot dokázal v dôležitom stretnutí skórovať dvakrát a raz trafil žŕdku Osgoodovej bránky. Za zmienku stoja aj tri asistencie Jevgenija Malkina, ktorý Ani jeden zo slovenských hokejistov, Miroslav Šatan na strane Pittsburghu a ani Marián Hossa v drese Detroitu, sa bodovo nedokázali presadiť. Marián Hossa sa v pittsburskej Mellon Aréne dočkal očakávaného bučania a piskotu fanúšikov. Tí mu nevedia odpustiť skutočnosť, že pred aktuálnou sezónou odišiel z Pittsburghu do Detroitu s nádejou na vyššiu šancu na zisk Stanleyho pohára.

Penguins začali aktívne a hneď v úvode chceli ukázať súperovi, kto bude na ľade pánom. Čiastočne sa im to aj podarilo, pretože už v 5. min poslal z rohu klziska Malkin puk na Talbota a ten strelou z prvej prekonal Osgooda. Domáci priaznivci sa dlho neradovali, pretože chybu obrany "tučniakov" potrestal gólom o necelé dve minúty Zetterberg a vyrovnal. V úvodnom dejstve sa strelecky aktívnejšie "červené krídla" ujali vedenia v 12. min, keď vôbec prvé vylúčenie v zápase, keď na trestnej lavici sedel Orpik, potrestal Franzén. Ten poslal prihrávku od Zetterberga do protipohybu Fleuryho. Ešte v I. tretine aj Pittsburgh využil hneď svoju prvú presilovku, keď Letangov pokus od modrej sa zastavil v bránke Osgooda. Aj v druhej časti mali viac streleckých príležitostí hosťujúci hráči Red Wings, ale Fleuryho v bránke neprekonali ani raz, dokonca ani počas vylúčenia Miroslava Šatana.

Domáci hokejisti nastúpili do tretieho dejstva aktívne a v prvej desaťminútovke dovolili zverencom Mika Babcocka ohroziť Fleuryho iba raz, kým "tučniaci" vyslali na Osgooda až sedem striel. Jedna z nich, delovka z hokejky obrancu Sergeja Gončara počas presilovky, sa zastavila až za chrbtom Osgooda a Pittsburgh opäť viedol. Red Wings sa pokúšali o vyrovnanie a otvorila sa tak šanca pre rýchle protiútoky Pens. Jeden z nich zakončil Talbot len do konštrukcie bránky súpera a o niekoľko sekúnd neskôr vynikajúco zasiahol Osgood. Toho sa v závere rozhodol tréner Mike Babcock odvolať a strelou do prázdnej svätyne Detroitu stanovil konečný výsledok Talbot, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase.

Pittsburgh tak odvrátil hrozbu troch mečbalov súpera a vo štvrtok bude mať opäť pred domácim publikom šancu vyrovnať stav finálovej série na 2:2.

PITTSBURGH - DETROIT 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)

Góly: 5. Talbot (Malkin, Letang), 16. Letang (Malkin, Gončar), 51. Gončar (Malkin, Crosby), 60. Talbot (Fedotenko) - 7. Zetterberg (Leino, Franzen), 12. Franzen (Zetterberg, Kronwall). Rozhodcovia: Devorski, LaRue - Amell, Racicot, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 21:29, 17.132 divákov. Stav série: 1:2.

Pittsburgh:

Fleury - Gončar, Orpik, Scuderi, Hill, Letang, Eaton - Guerin, Crosby, Kunitz - Fedotenko, Malkin, Talbot - Kennedy, Staal, Cooke - Šatan, Dupuis, Adams.

Detroit:

Osgood - Rafalski, Lidström, Stuart, Kronwall, Lebda, Ericsson - Franzen, Zetterberg, Cleary - Hossa, Filppula, Holmström - Samuelsson, Hudler, Helm - Maltby, Leino, Abdelkader

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh zdolal Detroit, Slováci nebodovali