Piešťany majú stále záujem o Tomáša Tatara

(Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|20. dec 2012 o 18:32

Piešťanský nováčik sa v hokejovej extralige drží na nadplánovom štvrtom mieste. V utorok doma vyhral nad Košicami 2:0.

BRATISLAVA, PIEŠŤANY. Asistent trénera Milana Klementa Roman Sýkora nechce vyzdvihovať jednotlivcov. „Zvládli sme tlak hostí ako tím, v bránke nás stabilne držal Tomáš Tomek. “

Košičania už s veteránom Štrbákom v obrane boli aktívnejší, ale ich tréner Milan Staš pomenoval príčinu: impotentná koncovka. „Bez gólu sa nedá vyhrať.“

Asistent Roman Sýkora by psychický doping rád využil v piatkovom zápase, hoci ich na zvolenskom ľade čaká suverénny líder tabuľky.

„Našu šancu vidím v dôslednom bránení a v protiútokoch. Papierovo veľké šance nemáme, ale radi by sme v poslednom predvianočnom kole nadviazali na výkon s Košicami.

Vlani najproduktívnejší hráč a dnes trénerský asistent Sýkora tvrdí, že piešťanský tím stojí na vyrovnanosti štyroch formácií.

Na druhej strane uznáva, že bratia Henrich a Jakub Ručkayovci v útoku spolu so skúseným Tiborom Melichárkom podporovaní obrancom Richardom Filipom dávajú hre Piešťan tvár.

Prezident klubu Jaroslav Lušňák vidí výhodu nováčika hlavne v tom, že klub nastúpil do extraligy nezaťažený žiadnymi dlhmi z minulej sezóny.

„Netlačíme pred sebou žiadny balvan a na hráčoch vidno, že sa im na ľade ľahšie dýcha.“ Piešťanskí diváci si dobre pamätajú, akú energiu do tímu priniesol držiteľ striebornej medaily z posledného šampionátu Tomáš Tatar.

V piešťanskom drese odohral osem zápasov, v ktorých nazbieral 10 bodov za päť gólov a päť asistencií. Potom ho povolal jeho tím Grand Rapids Griffins do zámorskej American Hockey League. Ide o farmu Detroitu Red Wings.

Prezident piešťanského klubu J. Lušňák sa ani v budúcnosti nevzdáva myšlienky, že agilný korčuliar by sa mohol znovu objaviť v Piešťanoch. „Čakáme na vývoj situácie v NHL. Ak by sa v Tomášovej zmluve našla priechodná cesta, radi by sme ho v Piešťanoch privítali znova,“ dodal Lušňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Piešťany majú stále záujem o Tomáša Tatara