Phelps iba je, spí a pláva, Číňania dostali softbalovú lekciu

SITA|15. aug 2008 o 14:05

Krátke správy z dejiska Hier XXIX. olympiády v Pekingu:

PEKING 15. augusta (SITA, AFP) -

Číňania "spoznávajú" softbal

Čitatelia čínskeho štátneho denníka China Daily mali možnosť trochu lepšie "spoznať" softbalovú terminológiu. Po zápase s Austráliou totiž svoj komentár periodiku ponúkla americká hviezda Jennie Finchová. "Pre Cat to bol vynikajúci zápas, nepustila ich pomocou 'no-no'. Tash mala perfektné AB a zasiahla Lovie. Bustos potom nastúpila a udrela Bizomb." A čitatelia sú opäť o niečo múdrejší...

Pekinskú kačku milujú aj športovci

Organizátori olympijských hier v čínskom Pekingu urobili všetko pre to, aby mali športovci prístup k jedlám, na aké sú doma zvyknutí. V olympijskej dedine je tak denne na stravnom lístku vyše 460 druhov rôznych jedál. Domáci usporiadatelia však zrejme podcenili obľúbenosť domácej pekinskej kačice. Denná dávka tohto jedla vzrástla z pôvodných 300 kusov na dvojnásobok. "Milujú čínske jedlo," uviedol vicestarosta dediny Deng Ja-ping. "Kačka je obľúbeným jedlom," dodal štvornásobný olympijský víťaz v stolnom tenise.

Ťažký olympijský život Michaela Phelpsa

Ani šampióni si nemôžu dovoliť všetko. Americká plavecká hviezda a historicky najúspešnejšia postava olympijských hier Michael Phelps má totiž počas svojho pobytu v Pekingu presne naordinovanú stravu. Američan, ktorý plánuje v Pekingu získať až osem zlatých medailí, raňajkuje jednu misku ovsenej kaše, tri sendviče so syrom a vajíčkami, šalát, paradajky, vysmaženú cibuľu a majonézu, dve šálky kávy, omeletu, tri krajce francúzskeho toastu a tri čokoládové placky. Na obed si tento americký plavec dopraje cestoviny, dve sendviče so šunkou a syrom a vypije energetický nápoj, ktorý obsahuje tisíc kalórií. Večera pozostáva z cestovín, celej pizze a energetických nápojov. "Jesť, spať a plávať. To je všetko, čo tu môžem robiť," uviedol už 12-násobný olympijský víťaz.

Gruzínci po štvrtku vedú hodnotenie reportérov Daily Telegraph

Reportéri britského denníka Daily Telegraph sa neuspokojili s "obyčajným" hodnotením krajín podľa počtu medailí. Vydelili počet obyvateľov každej krajiny počtom zlatých medailí, ktorú príslušníci danej krajiny získali, a zostavili výslednú tabuľku štátov podľa toho, na koľko obyvateľov pripadá jedna zlatá medaila. Po štvrtkových súťažiach sa v tejto "neoficiálnej" tabuľke dostali na prvé miesto Gruzínci. Krajina, ktorá nemá ani päť miliónov obyvateľov, získala vďaka džudistovi Iraklimu Cirekidzemu a zápasníkovi v grécko-rímskom štýle Manučarovi Kvirkeliovi už dve zlaté medaily. Doteraz medailovo najúspešnejšia domáca výprava klesla v tomto hodnotení až na 21. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Phelps iba je, spí a pláva, Číňania dostali softbalovú lekciu