Petrovskí futbalisti prvýkrát jesenným kráľom

V tíme majú najlepšieho strelca. Miroslav Lakatoš zaznamenal v jeseni 15 gólov.
V tíme majú najlepšieho strelca. Miroslav Lakatoš zaznamenal v jeseni 15 gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|12. dec 2013 o 00:00

Ešte nikdy tak vysoko v tabuľke neboli, majú najlepšiu obranu, útok aj strelca.



PETROVCE N/L. Futbalisti Petroviec nad Laborcom majú za sebou mimoriadne úspešný kalendárny rok. Po vydarenej jarnej časti sezóny 2012/13, vďaka ktorej sa v konečnej tabuľke šiestej ligy skupiny zemplínskej umiestnili na šiestom mieste, prišla ešte lepšia jeseň tohto ročníka.

Mužstvo, ktoré ešte nedávno tuho bojovalo o udržanie v súťaži, nechalo za sebou všetkých trinástich protivníkov a prvýkrát od postupu do šiestej (resp. piatej – keďže tak sa súťaž pred dvoma rokmi ešte volala) ligy prezimuje na vedúcej pozícii.

Skvalitnili káder

Hráči TJ Družstevník sa stali jesenným kráľom súťaže úplne zaslúžene. Nazbierali najviac bodov (32), majú najpevnejšiu defenzívu (dostali 17 gólov), najproduktívnejší útok (dali 47) a ich útočník Miroslav Lakatoš je najlepším strelcom (15). Okrem toho vedú aj tabuľku pravdy (získali 11 plusových bodov).

„Nečakal som, že budeme zimovať prví, lebo pred sezónou boli aj iní favoriti na prvenstvo. Pre mňa je to malé prekvapenie. Poskladali sme dobré mužstvo, príchodom Pavlova z Michaloviec sa ešte viac skvalitnilo. Ja osobne som s jeseňou spokojný,“ skonštatoval tréner Jozef Štafura.

Podľa neho je súčasné postavenie mužstva vizitkou poctivej práce celého klubu.

„Každý prispel troškou. Veľkú zásluhu na tom majú aj funkcionári, ktorým sa podarilo dotiahnuť do tímu kvalitných hráčov.“ Lodivoda vedúca priečka teší, ale nepreceňuje ju.

„Za nami je iba polovica sezóny. Ale už teraz máme na konte toľko bodov, ako sme v minulosti nazbierali za celý ročník. Odkedy som pri mužstve, čo sú zhruba tri roky, tak to bol môj najúspešnejší polrok,“ hovoril J. Štafura.

Z krízy sa rýchlo otriasli

Už úvodné jesenné súboje naznačili, že Petrovčania budú patriť medzi lídrov súťaže. Hneď v prvom zápase vyhrali v Úpore 4:1 a následne doma s Lastomírom 4:0.

„U nováčika v Úpore sme podali rutinérsky výkon, vtedy som začal veriť, že to mužstvo ozaj má na to, aby sa pohybovalo na špici. Základom nášho dobrého ťaženia v jeseni bola kvalitná defenzíva, no silní sme boli hlavne smerom dopredu. V ofenzíve sme mali rýchlych hráčov, spomeniem Mráza, Gronoviča či Lipku, ktorí na súperov platili predovšetkým vonku, kde sme ťažili hlavne z brejkov,“ uviedol.

Plusom bolo aj to, že Petrovce mali široký káder. „Aj hráči z lavičky mali svoju kvalitu. Vznikla väčšia konkurencia, preto chlapci zvýšili úsilie, aby nevypadli zo zostavy. Kolektív bol však veľmi dobrý, úspešné výsledky ho čoraz viac upevňovali.“

Jesenný kráľ sa však nevyhol ani zaváhaniam.

„V októbri na nás doľahla menšia kríza, keď sme prehrali v Palíne a remizovali s Vinným, ale rýchlo sme sa otriasli a opäť sme sa vrátili na víťaznú vlnu. Aj to ukázalo, aké silné mužstvo sme mali, keď tú krízu hneď zažehnalo,“ povedal J. Štafura, ktorý na záver dodal, že káder by sa v zime nemal veľmi obmeniť, viacerí hráči mu potvrdili, že chcú v tíme pokračovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Petrovskí futbalisti prvýkrát jesenným kráľom