Vlhová mala obrovský náskok, išla za víťazstvom. Spravila však chybu a všetko stratila

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v objatí s Mikaelou Shiffrinou.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v objatí s Mikaelou Shiffrinou. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. nov 2023 o 13:53

Vlhová nevyhrala oba slalomy za polárnym kruhom.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Slalom žien v Levi:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:51,68 min

2.

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 0,18 s

3.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,30 s

4.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,66 s

5.

Mina Fuerst Holtmannová

Nórsko

+ 1,23 s

6.

Ali Nullmeyerová

Kanada

+ 1,24 s


Petra Vlhová

Slovensko

nedokončila

LEVI. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nezavŕšila úspešný víkend vo fínskom Levi druhým slalomovým víťazstvom a stanovením nového rekordu.

Po prvom kole síce mala komfortný náskok, ale v tom druhom spravila chybu. Dostala tzv. špicar a nedokončila preteky, ktoré mala skvele rozbehnuté.

"Bola tam terénna nerovnosť. Trochu nahodila päty a na agresívnom snehu jej inak zareagovali špičky. Išla tesnú stopu a hodilo jej špičku lyže," zhodnotila Vlhovej vypadnutie bývalá lyžiarka Eva Kurfürstová. 

Na prvom medzičase viedla o 87 stotín, na druhom dokonca o viac ako sekundu, ale následne svojou chybou darovala víťazstvo Mikaele Shiffrinovej. 

Americká lyžiarka si pripísala na konto už 89. vo Svetovom pohári a siedme v Levi, vďaka čomu sa ona stala rekordérkou tohto strediska.

"Víťazstvo si zaslúžila Petra a jej tím, je to veľká smola. Aj spodnú pasáž by išla veľmi dobre. Nikdy sa nemôžem vzdávať. Mala som to mierne zranenie, počas desať dní som nebola na tom dobre.

Ostala som dobre naladená v hlave, mala som správne nasadenie. Toto ma zachránilo," povedala Mikaela Shiffrinová po pretekoch. 

Američanka, ktorá v sobotu skončila mimo pódia, sa dostala na čelo celkového poradia Svetového pohára i priebežnej klasifikácie disciplíny.

Na druhom mieste skončila po výbornom druhom kole Chorvátka Leona Popovičová a druhé pódium si z Levi odnáša Nemka Lena Dürrová.

So svojím druhým kolom nebola spokojná ani druhá Slovenka. Martina Dubovská v českých farbách si pohoršila o šesť miest a obsadila 16. priečku.

„Keď som prišla do cieľa, bola som prekvapená, že to bolo priebežné ôsme miesto. Bola som sklamaná. Nezdalo sa mi, že by som spravila chybu.

Asi som bola pomalšia. Mrzí ma to, pretože som sa každé kolo v nejakom smere zlepšovala,“ uviedla pre JOJ Sport. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová mala obrovský náskok, išla za víťazstvom. Spravila však chybu a všetko stratila