Líder na Okolo Švajčiarska končí, má covid. Ani Sagan sa necítil dobre

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Sportnet, TASR|17. jún 2022 o 10:30 (aktualizované 17. jún 2022 o 11:13)

Na pretekoch sa šíri koronavírus.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil vo štvrtkovej 5. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska až 82. miesto so stratou 27:19 min na jej víťaza - Rusa Alexandra Vlasova z tímu Bora-Hansgrohe.

V priebežnom poradí podujatia naňho Sagan zo 105. priečky strácal 57:34 min.

Podujatie je prípravou na preteky Tour de France, ktoré odštartujú 1. júla.

Tridsaťdvaročný Žilinčan v službách francúzskeho zoskupenia TotalEnergies okamžite po dojazde do cieľa 190-kilometrovej etapy nasadol do tímového auta a zamieril smerom k hotelu.

Saganov mediálny manažér Gabriele Uboldi povedal RTVS, že trojnásobný majster sveta sa vo štvrtok „necítil na trati veľmi dobre“.

Pre pozitívne prípady na ochorenie covid-19 do štvrtkovej etapy nezasiahlo 16 pretekárov vrátane kompletného tímu Jumbo-Visma, ktorý sa rozhodol odstúpiť z pretekov.

Deň po pretekoch ohlásil koniec pre pozitívny test na koronavírus aj Alexandr Vlasov, aktuálne držiteľ žltého dresu. Na podujatí končí aj jeho kolega z tímu Bora-Hansgrohe Anton Palzer.

Až tri tímy stiahli v piatok z podujatia svoju kompletnú zostavu - Bahrain Victorious, Alpecin-Fenix a UAE Team Emirates.

Pravidelné testy odhalili nákazu aj v zoskupení EF Education-EasyPost u kvarteta jazdcov Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy a Alberto Bettiol.

Covid vyradil z ďalšieho účinkovania i Sebastiana Berwicka, člena Israel-Premier Tech. Ako jeho blízky kontakt potom skončil aj Reto Hollenstein. Informoval o tom portál Cycling News.

Tímy mali s organizátormi pred štartom etapy stretnuie a debatovali o tom, či budú preteky pokračovať. Tímy sa zhodli, že na etapu nastúpia. Otázne však je, či sa uskutočnia obe víkendové etapy.

Celkovo na pretekoch vo Švajčiarsku pokračuje už menej ako sto cyklistov. Šírenie covidu-19 v pelotóne môže vážne ovplyvniť Tour de France, ktorá štartuje o dva týždne v Dánsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Líder na Okolo Švajčiarska končí, má covid. Ani Sagan sa necítil dobre