Peter Marček novým predsedom SZZ

SITA|18. feb 2008 o 13:33

BRATISLAVA 18. februára (SITA) - Novým predsedom Slovenského zápasníckeho zväzu (SZZ) sa stal Peter Marček, ktorý v tejto funkcii vystriedal doterajšieho prvého muža slovenského zápasenia Miroslava Luberdu.

Rozhodlo o tom sobotňajšie valného zhromaždenie SZZ, na ktorom sa zúčastnilo 48 delegátov. "V pôvodnom programe zasadnutia nefigurovala voľba nového predsedu, no tento bod tam bol dodatočne pridaný. Rovnako sa hlasovalo aj o nových členoch predsedníctva SZZ. Miroslav Luberda ponúkol svoju funkciu a čakal na reakciu pléna, ktoré ho napokon odvolalo. Naopak, Peter Marček bol ako jediný kandidát drvivou väčšou delegátov zvolený za nového predsedu Slovenského zápasníckeho zväzu," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár SZZ Ľubomír Lohyňa.

Novým podpredsedom zväzu sa stal Mikuláš Marinič, súčasný čestný predseda ZK Vihorlat Snina, ktorý nahradil Miroslava Vojkoviča. "Sedemčlenné predsedníctvo ďalej doplnili Ján Tokár st. za ZK Lokomotíva Košice, Ivan Pivník (predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota), predseda ZK Baník Prievidza Viktor Velický, Karol Kúr (predseda ZK Spartacus Komárno) a František Lengyel (predseda ZK Trenčianska Turná), ktorých tiež volilo valné zhromaždenie," vysvetlil Ľubomír Lohyňa a dodal: "Prvé zasadnutie nového predsedníctva Slovenského zápasníckeho zväzu je vo štvrtok 21. februára v sídle SZZ v Dome športu v Bratislave."

V sobotu v Dome športu došlo tiež k zmene predsedu kontrolnej komisie SZZ - Karola Kúra vystriedal na tomto poste Ján Tokár ml., predseda ZK Lokomotíva Košice.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Peter Marček novým predsedom SZZ