Penalta Saparovi roztrhla šľachu

Marek Sapara. Predčasne ukončil sezónu.
Marek Sapara. Predčasne ukončil sezónu. (Autor: sita)
Sportnet|8. apr 2011 o 00:00

Nesmiernu smolu okúsil Marek Sapara, slovenský futbalový reprezentant. Pri nácviku štandardných situácií a penált pred kvalifikačným vystúpením o postup na EURO 2012 v Andorre sa zranil.

Nesmiernu smolu okúsil Marek Sapara, slovenský futbalový reprezentant. Pri nácviku štandardných situácií a penált pri poslednom streleckom pokuse na bránu na záverečnom tréningu pred kvalifikačným vystúpením o postup na EURO 2012 v Andorre sa zranil. Najprv sa zdalo, že to bude iba natiahnutý sval a myslel si, že po dvoch-troch týždňoch sa vrátil na ihrisko. Lenže podrobné vyšetrenia v Turecku ukázali, že má nielen problémy s poškodeným svalom, ale hlavne so šľachou.

KOŠICE. Tá sa totiž na vyše 70 percent roztrhla a východniar musí dva mesiace odpočívať, žiť bez aktívneho futbalu. Inak by sa mu to mohlo zhoršiť a musel by sa podrobiť operácii.

Pochmúrna nálada

"Taký je život športovca, treba sa s tým naučiť žiť," vrátil sa k nepríjemnému momentu ofenzívny stredopoliar, ktorý si už vytrpel dosť bolesti a úrazov počas pôsobenia v Nórsku.

Po prestupe do tureckej najvyššej súťaže sa nádejal, že prírodné trávniky zamedzia jeho zdravotným patáliám. No toto želanie nevydržalo dlho, hoci tentoraz si problémy spôsobil počas akcie reprezentácie. Už pred vystúpením v Andorre vedel, že nastúpi v základnej zostave, jeho flek sa však uvoľnil.

"Mrzelo ma to, lebo som sa veľmi tešil na toto meranie síl. Čo už, musím si počkať na ďalšiu šancu," prezradil borec, ktorý predtým nemal problémy so šľachou ani so svalom. Kvalifikačné stretnutie prežíval v pochmúrnej nálade.

Ešteže naši vyhrali. "Jediné plus je, že sa mi to prihodilo na konci sezóny. Keby som sa zranil na začiatku, bolo by to smutnejšie. Takto mám tri mesiace na to, aby som sa dal dokopy a začal novú prípravu. Azda sa potom dostanem znovu do takej formy, aby som bol žiaduci aj pre reprezentáciu."

Venuje sa rodinke

Teraz má dosť voľného času, môže sa o to viac venovať malej dcérke, rodinke. Pauzu využil aj na to, aby zavítal na Slovensko, ale stále myslí na spoluhráčov v Ankaragücü, kde hrajú aj ďalší slovenskí legionári a kamaráti z reprezentačného tímu. Do konca ligy chýba sedem kôl a jeho tím sa pohybuje v nahustenom strede pelotónu. Vyhliadky na účasť v pohárovej Európe nevyzerajú najlepšie. Zmena kurzu prišla s nástupom nového trénera.

"Odvtedy sme dva razy vyhrali a dvakrát sme remizovali a trošku sme poskočili v tabuľke. Prvá polovica sezóny nevyšla podľa očakávania. Hra bola síce solídna, ale výsledky chýbali. Stroskotali sme na individuálnych chybách a strácali sme tak body. Teraz sa však všeličo zmenilo a zdá sa, že zmena mužstvu prospieva," zakončil svoj pohľad na dianie v krajine polmesiaca Marek Sapara.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Penalta Saparovi roztrhla šľachu