Pekná domáca rozlúčka popradských futbalistov

Zabrali naplno. Popradu vyšla domáca rozlúčka.
Zabrali naplno. Popradu vyšla domáca rozlúčka. (Autor: Marián Dic)
Sportnet|7. nov 2012 o 00:00

V prvú novembrovú nedeľu sa Popradčania poslednýkrát v jesennej časti predstavili pred zrakmi najskalnejších priaznivcov.

V prvú novembrovú nedeľu sa Popradčania poslednýkrát v jesennej časti predstavili pred zrakmi najskalnejších priaznivcov s cieľom po dlhšom čase konečne zabodovať naplno.

POPRAD. Splnenie tejto dôležitej úlohy však nebolo pre nich absolútne jednoduché, pretože privítali elitného súpera z hornej časti tabuľky.

Domáci si ale akékoľvek ďalšie zaváhanie vôbec nepripúšťali, pretože to by im mohlo pripraviť do jarnej odvety hlavu plnú starostí v boji o záchranu.

Zverencom kormidelníka Vladimíra Lajčáka sa navyše konečne podarilo prelomiť streleckú nemohúcnosť, keď konto banskobystrickej rezervy zaťažili až troma gólmi.

Veľký podiel na dosiahnutom víťazstve mal taktiež zodpovedný prístup a kvalitný výkon mužstva, ktorý po zápase vyzdvihol aj samotný kormidelník tímu.

„Musím podotknúť, že sme dosiahli veľmi dôležité víťazstvo, ktoré vnieslo do našich radov viac istoty ako obáv s jarným bojom o záchranu. Veľmi ma teší, že hráči sa dokázali skvele skonsolidovať a konečne i gólovo presadiť. V porovnaní s ostatnými súbojmi sme aj tentoraz potvrdili hernú kvalitu, ktorú sme konečne zvýraznili streleckou efektivitou. Hráčom som pritom zdôrazňoval, že futbalové šťastie sa od nich neustále odkláňať nebude a radosť z víťazstva predsa len musí prísť. Som presvedčený, že toto mužstvo má neustále potrebnú kvalitu, ktorá sa vytvára poctivou prácou a prístupom, či už je to k tréningom, ale i zápasom. Tá v tomto súboji priniesla želateľné ovocie, na ktoré sme už dlhší čas všetci netrpezlivo čakali.“

Tento víkend vycestujú Popradčania na posledné majstrovské stretnutie jesene na horúcu pôdu k lídrovi do Pohronia.

Kouč popradského tímu má však po zisku troch dôležitých bodov nečakane veľa starostí predovšetkým kvôli oklieštenému kádru, ktorý vzišiel najmä po tomto súboji.

„Predstavíme sa u momentálne najlepšieho mužstva, s ktorým máme zhodou okolností pozitívnu bilanciu. Hrá sa nám s nimi dobre a nebál by som sa tam ísť hrať, keby sme boli kompletní. Teraz sme ale v podstatne inej situácii, pretože nám budú chýbať niekoľkí kľúčoví hráči základnej zostavy. Pre tresty nebudú môcť nastúpiť Kočiš s Ramsom a pre zranenie pravdepodobne ani Kubus. Napriek týmto problémom ale pevne verím, že aj hráči z B-tímu, ktorí by mohli prichádzať teoreticky do úvahy, urobia pre dosiahnutie čo najpriaznivejšieho výsledku maximum a súpera čo najviac potrápia. Som si istý, že ak celé mužstvo čo najviac zabojuje o svoje šťastie a znova vloží do stretnutia srdce, má dostatok herného umenia nato, aby vytrápili aj lídra tejto súťaže.“

Veľkým príkladom v popradskom tíme bol záložník Michal Šproch, ktorý mal výrazný podiel na cennom víťazstve.

„Spokojný môžem byť hlavne s našou hrou, ktorú sme v tomto dueli predviedli. Začali sme výborne, no hneď nato súper odpovedal pre nás smolným presným zásahom. Napriek inkasovanému gólu sme sa dokázali pozviechať a v ďalšom priebehu dostať hostí pod tlak. Vytvorili sme si popritom množstvo sľubných šancí a po zmene strán, keď sa náš výkon ešte vystupňoval, dvoma gólmi potvrdiť našu kvalitu. Ukázalo sa, že keď k nám príde súper, ktorý má záujem o obojstranne otvorenú hru, môže sa presvedčiť, že iba máloktorý môže u nás uspieť. Osobne ma teší, že sme predvedenou hrou pre našich fanúšikov pripravili dôstojnú rozlúčku s prvou polovicou súťaže. Dúfam, že v najbližšom súboji u lídra ligy dokážeme čo najlepšie nadviazať na toto víťazstvo, pretože ak chceme po jeseni zimovať v tabuľke čo najvyššie, nemôžeme odísť domov naprázdno.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pekná domáca rozlúčka popradských futbalistov