Hoftych vylúpil Guľovu Plzeň a poslal politikom odkaz cez rúško

Pavel Hoftych s rúškom v rozhovore pre O2 TV.
Pavel Hoftych s rúškom v rozhovore pre O2 TV. (Autor: facebook)
Michal Šášky|6. feb 2021 o 22:30

Tréner Hoftych po zápase apeloval na vládu.

PLZEŇ. Šláger sobotňajšieho programu českej Fortuna ligy medzi Viktoriou Plzeň a Slovanom Liberec patril hosťom.

Okrem troch bodov za víťazstvo 2:0 si vyslúžil rešpekt aj tréner Pavel Hoftych.

Český kouč zaujal v pozápasovom rozhovore pre O2 TV, keď sa pred kamery postavil s rúškom, na ktorom mal napísané: "Nechajte deti trénovať a súťažiť!"

Jeho odkaz začali okamžite zdieľať ľudia na sociálnych sieťach.

Hoftych, ktorý v minulosti pôsobil aj v Spartaku Trnava ako tréner a neskôr športový manažér, tým upozorňoval na prísne reštrikcie proti šíreniu koronavírusu, ktoré sú v Česku podobné ako na Slovensku.

Podľa nich je v krajine akýkoľvek šport zakázaný, výnimku majú iba profesionálne súťaže. Tie sa hrajú pred prázdnymi tribúnami a hráči musia byť pravidelne testovaní na Covid-19.

Prerušené sú nielen amatérske ligy, ale zákaz tréningov a súťaží platia aj pre mládežnícke kategórie.

"Je to apel, pretože všetci máme deti, vnúčatá a je mi ich ľúto, že nechodia do školy a nemôžu ani športovať. Už v minulosti nás učili, že budúcnosť je v deťoch, je to investícia. A my ich nechávame len tak. 

Vláda by sa mala spojiť, aby zachránila rizikovú vekovú skupinu, ale deti - tie by mali športovať, pretože toto nemá zdravý rozum," povedal po stretnutí Hoftych.

O výhru Liberca sa gólmi postarali Bosniak Imad Rondič a Jakub Pašek, Plzeň pod vedením slovenského trénera Adriána Guľu hrala od 42. minúty v oslabení po nebezpečnom zákroku bývalého obrancu Žiliny Filipa Kašu.

V drese hostí odohral celý zápas slovenský reprezentačný obranca Martin Koscelník.

Liberec po triumfe preskočil Plzeň a figuruje na 5. mieste v tabuľke s 28 bodmi, Plzeň má na konte o bod menej a po prvej tohtoročnej prehre je siedma.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Hoftych vylúpil Guľovu Plzeň a poslal politikom odkaz cez rúško