Patrik Le Giang verí v slovenský úspech

Slovenská reprezentácia do 21 rokov dnes odohrá v Michalovciach súboj s Rumunskom.
Slovenská reprezentácia do 21 rokov dnes odohrá v Michalovciach súboj s Rumunskom. (Autor: futbalsfz.sk)
Sportnet|1. jún 2012 o 00:00

Už dnes sa v Michalovciach odohrá kvalifikačné stretnutie medzi Slovenskom 21 a rovesníkmi z Rumunska.



MICHALOVCE. Fanúšikovia nielen zo Zemplína, ale aj zo širokého okolia, si dnes podvečer v Michalovciach prídu na svoje. O 19.30 hod. sa na štadióne MFK Zemplín uskutoční dlho očakávané stretnutie slovenského národného výberu do 21 rokov proti rovesníkom z Rumunska.

Pôjde o zápas 9. kvalifikačnej skupiny o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy (ME), ktoré sa budú konať v Izraeli.

Jediným hráčom MFK Zemplín v nominácii kormidelníka Ivana Galáda je brankár Patrik Le Giang, a práve jeho sme sa opýtali, čo hovorí na dnešného súpera slovenského výberu.

„Rumuni majú po piatich zápasoch v skupine päť bodov, čo znamená, že už nemajú šancu postúpiť na ME ani do baráže. Napriek tomu nám však nič nedajú zadarmo. Do kvalifikácie vstupovali z prvého koša a budú chcieť ukázať svoju kvalitu. Tú však máme aj my, tvoríme výbornú partiu a toto by mal byť základ nášho úspechu,“ povedal na úvod fiľakovský rodák P. Le Giang.

Šanca na postup žije

Mladým Slovákom patrí druhá priečka v skupine so šesťbodovou stratou na vedúcich Francúzov (naši reprezentanti však majú o zápas menej). Do ďalšej fázy kvalifikácie postupujú iba víťazi skupín a štyri najlepšie mužstvá z druhých miest.

„Kvalifikáciu máme rozbehnutú veľmi dobre, sme druhí a naša šanca na postup stále žije. No stále sme iba v polovici a kvalifikácia sa pre nás ešte len začína. Dvojzápas s Rumunskom nám veľa napovie o našich ďalších postupových šanciach. Ja však verím v silu nášho tímu a takisto aj v účasť na záverečnom turnaji v Izraeli,“ pokračoval 19-ročný odchovanec žilinského futbalu.

Na zápas sa teší

„Galádovci“ dnes odohrajú duel na pôde, ktorú P. Le Giang dôverne pozná. V metropole Zemplína totiž pôsobil v uplynulej sezóne a v jesennej časti patril k oporám mužstva. V zime sa zranil a na jar odchytal iba jediný zápas.

„Duely v reprezentácii sú vždy špecifické, sú iné ako na klubovej úrovni. Predsa len tá medzinárodná úroveň je niečo viac, má to svoj náboj a nám v kvalifikácii ide o veľa. Prostredie v Michalovciach poznám, ale na zápas sa teším ako na každý iný,“ uviedol talentovaný gólman, podľa ktorého je príprava na zápasy v „repre“ trošku odlišná ako v klube.

„Tréneri spoločne so zvyškom realizačného tímu nás pripravujú do posledných detailov,“ doplnil.

Prinesie im trávnik šťastie?

Michalovskí diváci nemali v posledných týždňoch dôvodov na radosť, keďže naposledy sa z domáceho víťazstva tešil MFK Zemplín ešte 31. marca. Bude aspoň nášmu reprezentačnému výberu priať?

„Verím, že tunajší štadión nám dožičí a prinesie šťastie. Nemyslím si, že by michalovské ihrisko bolo zakliate. Je jedno, kde hráme, či v Zlatých Moravciach alebo v Michalovciach, máme spoločný cieľ a tým je víťazstvo,“ tvrdil P. Le Giang.

Na našu záverečnú otázku, aký výsledok tipuje v dnešnom súboji, odvetil: „Keďže nerád tipujem, tak aj tentoraz zostanem len pri tom, že verím v našu silu a že po záverečnom hvizde sa budeme tešiť my.“

ico

V predaji posledné lístky

Ten, kto si ešte stále nekúpil vstupenku na zápas Slovensko 21 – Rumunsko 21, má ešte poslednú možnosť si ju zaobstarať pred stretnutím v pokladniciach štadióna od 17. hodiny.
Zároveň oznamujeme všetkým divákom, aby sa na štadión dostavili v dostatočnom predstihu. Vstupné brány budú otvorené od 18. do 19. hodiny.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Patrik Le Giang verí v slovenský úspech