Partizán druhý polčas so Sereďou takmer nezvládal

(Autor: ilustračné - archív)
Sportnet|11. apr 2016 o 00:00

V 2.kole nadstavbovej časti o postup do 1. futbalovej ligy Partizán Bardejov vyhral nad ŠKF Sereď 1:0.

V stretnutí dvoch rozdielnych polčasov domáci aktivitu využili do prestávky vydarenou Kuhajdíkovou strelou do šatne. Po zmene strán Šarišanom ubúdali sily i koncentrácia, no Sereďania boli blízko k nerozhodnému výsledku.

BARDEJOV. Od začiatku sa viac hralo medzi šestnástkami. Prvú gólovú šancu mali domáci v 8. min., no najprv Gagnon a potom aj Ivanko Macej po dorážke netrafili bránu.

Šarišania sa spoliehali na sústredenú hru v strede poľa, Grohoľ sa snažil posielať lopty na zakončenia spolu s Kuhajdíkom.

Po krídlach sa im veľmi nedarilo, bolo tam veľa technických chýb, predsa len však boli iniciatívnejší, lenže narážali na dobrú defenzívu.

Z brejku pohrozil súper v 32. min., Korman odcentroval, no hlavička aktívneho Abraháma minula cieľ a neskôr Kotora strelou poriadne natiahol domáceho brankára Čikoša Pavlička.

Záver polčasu sa Partizánu vydaril, Makela trafil do brvna a tesne pred koncom Milunovič našiel v dobrej pozícii Kuhajdíka, ten z dobrých 20 m už bol presnejší, mieril k ľavej žrdi Kopeckého brány.

Po prestávke sa domáci nečakane viac starali na vlastnej polovici o získanie priestoru, no veľmi sa im nedarilo, stredový tandem si nerozumel a trpela ofenzíva.

Strácali lopty a v 57. min. mohlo byť vyrovnané, keď sa Abrahám dostal za obrancov, lenže Čikoš Pavličko mu dobre vybehol a strelec netrafil bránu, mieril tesne vedľa pravej žrde.

Príležitosť povzbudila protivníkov, boli úspešnejší v strede ihriska a zakončovali, v domácom pokutovom území bolo viac lôpt.

Dobrú pozíciu si vypracoval Milunovič a z otočky namieril vedľa Kopeckého, no aj domáci brankár vyboxoval loptu a Marati to poslal nad. Po góle striedal málo výrazný zranený Kuhajdík, no aj vážnejšie na členku Pyda a po dvoch rohových kopoch záverečných 20 minút vyznelo pre hostí, chceli vyrovnať a mali na to aj príležitosti.

Po centri Lauru gól z kopačky zobral brankár Čikoš nabiehajúcemu Lovásovi a bolo v domácom priestore rušno.

Aj domáci sa pozbierali a boli tu dve po sebe príležitosti na upokojenie. Po Staškovej strele, ten vystriedal Kuhajdíka, Kopecký vytiahol výborný zákrok a pri ďalšom nájazde domáci hráč nezvládol reparát, opäť bol lepší brankár hostí.

Nespokojní tréneri

Tréner Partizána Marek Kukulský tentoraz svoj tím pochválil len za bojovnosť a tri body, no s výkonom nebol spokojný: „Prvý polčas bol v našej réžii, darilo sa nám, boli sme kvalitnejší, behavejší. Aj keď sme robili veľa chýb, gól sme dali, finálna fáza nám nevychádzala. Druhý polčas sme dobojovali. Boríme sa so zraneniami, nestabilnou zostavou, nemohli hrať Staš, Jacko, Sipľák, ale každý je nahraditeľný. Súper nám do prestávky dovolil viac, preto sme boli aktívnejší. No práca Milunoviča dnes bola slabá, keď sme loptu získali, tak sme ju aj stratili, on vo finálnej činnosti nebol. Na adresu Ivanka Maceja len toľko, že futbalista v tejto súťaží nemôže toľko lôpt pokaziť, mal by začať hrať a bude prínosom. Od Kuhajdíka som už dávno čakal gól, dnes mu to vyšlo, dal tretí gól v súťaží. Ak by boli hostia vyrovnali, tak by to bola spravodlivá remíza. Je to neskutočné, koľko sme toho dokázali pokaziť.“

Kormidelník Serede Marián Sűttö už v priebehu zápasu z vyhradeného štvorca hlasito vyjadroval sklamanie na adresu niektorých hráčov a potvrdil to aj na tlačovej besede: „Prišli sme sem s cieľom zabodovať, hrať futbal, ktorý má hlavu aj pätu. Každopádne, domáci dali gól v závere polčasu po vydarenej strele, no my v druhom nie. Domáci si ten gól zaslúžili za aktivitu po ťažkom zápase s Borčicami. Je to o kolektívnom výkone, ja mám sedemnásť hráčov, ale po tomto výkone štyroch pošlem do béčka, zoberiem štyroch dorastencov. Nie je mysliteľné, aby po toľkých kilometroch na zápas som ja v 20. min. kričal po hráčovi, aby behal. Nemôže sa stať, aby sme 90 percent lôpt po prechode poliacej čiary stratili. My, tréneri v 2. lige, nemôžeme nútiť hráčov, aby hrali a to je naša chyba.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Partizán druhý polčas so Sereďou takmer nezvládal