Otvárací ceremoniál skrátia pre mestskú dopravu

TASR|18. júl 2012 o 16:02

Otvárací ceremoniál preverí pripravenosť mestskej hromadnej dopravy.

LONDÝN. Otvárací ceremoniál olympijských hier 2012 v Londýne bude kratší, ako sa pôvodne plánovalo. Dôvodom je ústretovosť organizátorov, ktorí chcú umožniť tisíckam fanúšikov, aby sa dostali domov prostredníctvom prostriedkov verejnej dopravy.

Zo slávnostného aktu vypadne sekvencia so skákajúcimi motocyklistami. Ceremoniál začne 27. 7. o 20.00 h lokálneho času a skončí medzi 23.00 a 23.30.

Na Olympijskom štadióne v Stratforde bude v tom čase približne 62.000 divákov. Pri televíznych obrazovkách budú sledovať slávnostné otvorenie hier miliardy ľudí.

Otvárací ceremoniál preverí pripravenosť mestskej hromadnej dopravy. Niektoré linky končia svoju činnosť krátko po polnoci a organizátori tak budú mať možnosť sledovať, ako dopravné prostriedky zvládnu nával cestujúcich.

Britská televízna a rozhlasová spoločnosť BBC získala vysielacie práve na ďalšie olympiády pre územie Veľkej Británie do roku 2020.

"BBC odvádza skvelú prácu pri vysielaní olympiád," cituje slová viceprezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha internetový portál handelsblatt.com.

Dohoda s MOV zahŕňa ZOH 2014 v Soči a 2018 v Pjongčangu, OH 2016 v Riu de Janeiro a 2020. O dejisku olympiády, ktorá sa uskutoční o osem rokov, rozhodne MOV v septembri 2013.

Práva na ďalšie štyri olympiády pre územie USA získala už dávnejšie stanica NBC, ktorá za ne zaplatila 3,6 miliardy eur.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Otvárací ceremoniál skrátia pre mestskú dopravu