Otázniky vládnu nad počtom vypadávajúcich

Rudňany zachránené. V poslednom zápase sezóny Rudňany nenapodobnili výkon proti Krompašanom a po výsledku 4:2 ostávajú naďalej štvrtoligoví.
Rudňany zachránené. V poslednom zápase sezóny Rudňany nenapodobnili výkon proti Krompašanom a po výsledku 4:2 ostávajú naďalej štvrtoligoví. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|14. jún 2016 o 00:00

Rudňanci porazili Strážske, pozápasový im guláš chutil. Zachránili sa s veľkým prehľadom.

Rudňancom pozápasový guláš chutil. Zachránili sa s veľkým prehľadom.

RUDŇANY. Do poslednej minúty sa v 4. futbalovej lige Juh bojovalo o záchranu. Zo spišských zástupcov sa v zostupovom prepadlisku ocitli pred posledným kolom Rudňany a Spišské Vlachy.

Rudňanci konečne zabrali

V záverečnom jarnom finiši sa Rudňany dostali do nelichotivej situácie. Hlavne po domácej prehre s Krompašanmi sa zrazu ocitli v boji o záchranu.

Pred týždňom priniesli bod zo Spišských Vlách, no štvrtoligovú definitívu museli potvrdiť doma proti Strážskemu.

„Konečne to bol parádny výkon z našej strany. Viedli sme už dokonca 4:0. Zahodili sme pokutový kop, aby sme sa v závere aj trošku strachovali. Súper nám dal dva góly a nebolo mi všetko jedno. Nakoniec sme to zvládli a s prehľadom sa zachránili,“ povedal po víťazstve 4:2 tréner OŠK Rudňany Pavol Kubus.

[content type="avizo-clanok" id="8203809" url-type="sme-article"][/content]

Kto vypadne?

Do pozápasovej debaty sa pripojil aj vedúci mužstva Rudnian a znalec futbalu na východe Slovenska Peter Urich.

Spolu s trénerom Kubusom nahlas rátali a zbierali informácie zo všetkých možných strán.

„My sme už zachránení. Situáciu poriadne zamotali Lipany. Čítal som na internete, že už oslavujú postup do druhej ligy, lebo do vyššej súťaže postúpil Prešov. Za tohto predpokladu by z našej skupiny postupovala aj druhá Kalša a Vlašania by sa mohli zachrániť. Ak vypadnú zo 4. ligy Juh traja, vypadnú aj Spišské Vlachy, lebo s Gečou majú horšie vzájomné zápasy,“ vyratúvala rudnianska dvojica Kubus – Urich.

„Poď na guláš. Potom budeme múdrejší!“ zakončil štvrtoligové počty s typickým humorom Peter Urich.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Otázniky vládnu nad počtom vypadávajúcich