Oslabený HC winLand doma sfúkol Topoľčany

Podal výborný výkon. Maroš Kolpak podržal svoj tím.
Podal výborný výkon. Maroš Kolpak podržal svoj tím. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|19. okt 2012 o 00:00

Súperovi nastrieľal 41 gólov, v bráne opäť exceloval Maroš Kolpak. Zajtra zase na vlastnej pôde, tentoraz proti Modre.



MICHALOVCE. Hádzanári HC winLand Michalovce zvíťazili v dohrávanom stretnutí 4. kola Tipos extraligy na domácej pôde nad tímom Topoľčian hladko 41:29, keď už do polčasu viedli rozdielom siedmich gólov 19:12.

Napriek tomu, že nastúpili bez kvarteta opôr (Hruščáka, Géciho, Frajkora a Sadového), dosiahli najvyššiu výhru v tejto sezóne a v tabuľke poskočili na štvrtú priečku.

Zverenci trénera Ľuboša Hudáka mali výborný vstup do duelu a rýchlo si vypracovali náskok 8:2. Hostia potom síce znížili na 8:7, ale ďalšie minúty už patrili výborne hrajúcim domácim, ktorí si udržiavali pohodlný náskok.

„Chcel by som vyzdvihnúť výkon celého mužstva. Zo zápasu sme mali obavy, keďže sme nastúpili bez štyroch hráčov, ktorí v našom tíme hrajú kľúčovú úlohu. Tí, čo nastúpili, ma milo prekvapili svojím prístupom a nasadením. Vyhrali sme zaslúžene. Nečakal som, že výhra bude taká vysoká, o to viac ma teší,“ povedal skúsený gólman winLandu Maroš Kolpak, ktorý opäť predviedol výborný výkon a svojimi zákrokmi privádzal súpera neraz do zúfalstva. „V obrane sme si dokázali poradiť s pivotom alebo spojkami a potom sa aj brankárovi lepšie chytá.“

Nováčik nemá čo stratiť

V stredu si okrem Oleksandra Petrova (8 gólov) a Lukáša Gamráta (7 gólov) schuti zastrieľal aj Marián Huňady. Odchovanec prešovskej hádzanej rozvlnil súperovu sieť sedemkrát a potvrdil, že po zranení sa opäť dostáva do starej dobrej formy.

„Pomohol nám výborný úvod, ktorý sme mali ako z veľkej knižky. Opadol z nás stres, hrali sme s ľahkosťou a veľa vecí nám vychádzalo. Trošku sme sa báli, či nás súper neubehá, ale dobre sme si rozložili sily. Dali sme 41 gólov, máme dva body, takže sme nadmieru spokojní,“ tvrdil skúsený ľavoruký hádzanár.

Už zajtra o 18. hodine sa Michalovčania opäť predstavia na domácej pôde, keď privítajú nováčika z Modry.

„Gro mužstva tvoria bývalí hráči bratislavského ŠKP, ktorí majú z extraligy skúsenosti. Nemajú čo stratiť, budú hrať uvoľnene a s nováčikovským elánom. Musíme nadviazať na výkon proti Topoľčanom,“ uviedol M. Huňady.

Na margo otázky, či nováčikovi trúfajú v plnej sile nastrieľať aj 50 gólov, odvetil: „Bolo by to pekné, ale nie sme Tatran Prešov. Spokojný budem s dvoma bodmi.“

ico

Premiérová 40-ka

Michalovčania v stredu prepisovali históriu klubu. Prvýkrát totiž v najvyššej slovenskej súťaži nastrieľali svojmu súperovi viac ako 40 gólov. Podarilo sa im to v tretej extraligovej sezóne, v ročníku 1998/99 vtedajší HAK Zempmilk VTJ ani vlani HC winLand nedokázal ani raz súperovo konto zaťažiť toľkými gólmi.

Najbližšie k tomu boli Zemplínčania 23. septembra 2011, keď na palubovke Bardejova triumfovali 38:27, takže k dosiahnutiu tejto méty im chýbali 2 góly...

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Oslabený HC winLand doma sfúkol Topoľčany