Orientační bežci ATU Košice zbierali vavríny v Maďarsku

Sportnet|4. nov 2003 o 00:00

Eger - Minulý týždeň štartovala početná skupina košických a kysackých orientačných bežcov na dvoch dvojdňových pretekoch v Maďarsku. Najprv súťažili

na medzinárodných majstrovstvách Maďarska s kvalifikáciou v extrémnych zimných podmienkach so snehovou nádielkou o hrúbke 7 cm v kopcovitom teréne asi 10 km od Miskolca. V elitnej kategórii žien na 8,6 km trati s prevýšením až 455 m si bronz vybojovala Martina Rákayová (ATU Košice) časom 71:48 min., keď za víťaznou Evou Makrai zaostala 3:26 min. a druhou Oláh Katalin (obe Maďarsko) len 47 sekúnd. Rákayová po pretekoch povedala: "Vzhľadom na to, že už mám po sezóne, som s výsledkom spokojná. Štvrtkovú kvalifikáciu na 5 km trati som absolvovala bez chýb, ale v piatkovom finále som urobila dve menšie chyby, čo ma stalo titul medzinárodnej majsterky."

Na maďarskom šampionáte si medaily vybojovali aj ďalší členovia Akademik TU Košice a to v týchto kategóriách: M-14: 3. Rastislav Oľhava, M-18: 2. Tomáš Drenčák, M40-: 1. Jozef Pollák, M75-: 3. Ladislav Oľhava, W-20: 3. Katarína Labašová.

Počas víkendu štartovali naši orientatori za mrazivého počasia na dvojdňových pretekoch ,,Grand prix Egeru" na ktorých súťažili pretekári z 11 štátov. Prvý deň sa konali preteky v centre mesta Eger, pričom kontrolné stanovištia boli aj v nádvorí hradu a pri známom minarete. Druhý deň sa zápolilo v lese na snehovom podklade blízko Egeru. Cenný medzinárodný úspech dosiahla v kategórii ženskej elity Martina Rákayová (ATU Košice), ktorá vyhrala obe etapy a zvíťazila celkove s vyše 7-minútovým náskokom pred maďarskými reprezentantkami Ágnes Simon a treťou Ágnes Wengrin. V ďalších kategóriách si miesta na stupňoch víťazov vybojovali títo pretekári z východoslovenského regiónu: M-10: 1. Tomáš Mušinský, M-14: 1. Rastislav Oľhava (obaja ATU Košice), M-16: 3. Ondrej Kvaka (KOB Kysak), M-18: 3. Tomáš Drenčák, M40-: 1. Jozef Pollák,...3. Juraj Korim (všetci ATU Košice), M60-: 2. Igor Roháč (Slávia UVL Košice), M70-: 2. Ladislav Oľhava, W-12: 1. Ivana Ďurčová, W-20: 1. Katarína Labašová (obe ATU Košice).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Orientační bežci ATU Košice zbierali vavríny v Maďarsku