Opatrnosť vyústila do riavy šancí a zvoniacich žŕdok

Sportnet|13. okt 2005 o 00:00

Poprad Zaujímavé. Nepadol síce ani jeden gól, ale diváci sa nenudili, lebo šancí na skórovanie sa zrodilo dosť. V meraní síl uplynulého

extraligového kola Popradčania v Skalici uhrali bezgólovú remízu, ale ako mohli vyhrať, tak mohli i prehrať. To isté platí aj pre ich súpera. Proste, strelci boli "plonkoví", brankári bravúrni a pomáhali im aj žŕdky. Gólman Podtatrancov Kožuch už štvrtýkrát vychytal čisté konto, prekonával sa aj jeho náprotivok Hamerlík. Prv menovanému bolo horúco hlavne pri strele Liščáka do hornej žŕdky, domácemu ochrancovi svätyne zase dlho zvonil v ušiach pokus Faitha, ktorý napálil puk tiež do rovnakého miesta. Tréneri pochválili svojich zverencov, a to napriek tomu, že Skaličania zostali predposlední a nevylepšili si povesť slabšie strieľajúceho tímu, a východniari prišli znovu o líderské postavenie v pelotóne.

"Domáci boli navnadení úlovkom v Nitre v predošlom kole. Hoci je to tím bez veľkých mien, bojuje, ide na doraz, korčuľuje a otravuje súpera," konštatoval Michal Segľa (na snímke). Podľa jeho názoru dominantná bola pozorná defenzíva na oboch stranách. Súhlasil s myšlienkami asistenta trénera HK Tatravagónka ŠKP Vladimíra Klingu, ktorý pripomenul, že v prvých dvoch tretinách sa hralo uzamknuto, opatrnejšie a až v poslednom dejstve sa hra prelievala od jednej bránky k druhej. "Domáci sa spoliehali na Hartmanna, ktorému dobre sekundovali ostatní spoluhráči, a pravdaže pozorného Hamerlíka. Avšak aj nás podržal niekoľkokrát Stano Kožuch. Len škoda, že po našich strelách zazvonili žŕdky a puk ani raz nezakotvil v sieťke."

Záhoráci sú na vlastnom ľad nepríjemným konkurentom. Dokážu sa rozpáliť a nabudiť na maximum, preto hostia pristupovali k zápasu opatrne. Navyše museli čeliť dvom nepríjemným momentom. Už na raňajšom rozkorčuľovaní Kumstátovi nechtiac prešiel korčuľou cez šľachy spoluhráč. Rozrezal mu ich, z čoho rezultuje niekoľkotýždňová maródka tohto obrancu. Okrem toho po pár minútach v zápase predčasne odstúpil zranený Škovira, ktorý utrpel zlomeninu nosa. "Nevidel som tú situáciu, ale Miro hovoril, že ho protihráč trafil lakťom." Takže zranenia sa na ďalej Podtatrancom nevyhýbajú. Len čo sa uzdravil Kroták, už sa na listine maródov objavili ďalší, ale s týmto musia v každom tíme rátať, hoci nesporne to oslabuje silu mužstva. "Treba veriť, že sme neurazili šťastenu v koncovke, lebo ako proti Martinu, aj tentoraz sme mohli byť v zakončení presnejší a úspešnejší." Znovu sa ale ukázalo, že postavenie v tabuľke nezaručuje žiadne výsady a automatické víťazstvo. O každý bod sa treba tvrdo a nekompromisne poruvať, vynaložiť maximum úsilia.

Michal je ostrieľaným bekom, ktorý v najvyššej súťaži všeličo preskákal. Nazdáva sa, že v tomto ročníku je celkove dianie podmienené skôr pozornou defenzívou a nehrnutím sa do ofenzívy hlava-nehlava. "Vidno, že hráči viac premýšľajú a strážia si svoje pozície. Uvedomujú si, že každé zaváhanie v taktike sa môže vypomstiť a strata sa ťažko dobieha. Bude padať naďalej menej gólov, lebo účel svätí prostriedky," pripomenul Segľa. Naznačili sme mu, že v NHL pribudlo veľa vylúčení a rozhodcovia pískajú takmer všetko, čo zaváňa porušením pravidiel, na čo si hráči ťažkajú a či aj u nás je prísnejší trend? "K tomu sa nechcem nejako vyjadrovať. Arbitri si robia svoju prácu a my zase svoju, musíme sa prispôsobiť," riekol tvrdý a vyzretý hokejista Popradu, ktorý po príchode z Košíc si rýchle osvojil spôsob hry v novom kolektíve. "Hráme defenzívne, ale celá päťka, takže záleží na každom z nás, aby sme ustrážili protihráčov. Preto nám, obrancom, to pomáha." Táto metóda prináša uspokojivé výsledky a Popradčania sú tímom, ktorý najmenej inkasoval, veď v priemere to vychádza menej ako jeden gól na zápas. "Verím, že si bilanciu udržíme čo najdlhšie a už sa tešíme na najbližšie vystúpenie doma so Zvolenom."

Body urýchľujú liečbu

Ak to mužstvu ide, tak sa ľahšie prekonávajú útrapy i tým, ktorí dočasne vypadnú z kádra kvôli rôznym zdravotným komplikáciám. Momentálne na súpiske nefiguruje v popradskom tíme ani najmladší z bratov Segľovcov Martin, ktorý sa trápi so zápalom pľúc. "Dúfam, že bude čoskoro fit, tešíme sa naňho. Takto aspoň na diaľku mu prostredníctvom získaných bodov pomáhame, aby sa čas rekonvalescencie skrátil," pripomenul Michal Segľa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Opatrnosť vyústila do riavy šancí a zvoniacich žŕdok