Poprad uspel aj na ľade Bystričanov. Dvomi gólmi sa zaskvel kanadský útočník

Gólová radosť Popradu.
Gólová radosť Popradu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|3. jan 2024 o 19:50

Jeden gól strelil Poprad v oslabení.

Tipos extraliga - 32. kolo

HC 05 Banská Bystrica - HK Poprad 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 21. Wilkins (Vela, Turnbull) – 5. Calof (Belluš, Svitana), 17. Peresunko (Cardwell, Dmowski), 34. Dmowski (Peresunko, Cardwell), 60. Calof

HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj(Belányi) – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Pavúk – Wilkins, Vela, Turnbull – Petriska, Faith, Výhonský – Gašpar, Bíreš, Macek – Matoušek, A. Stránský, Štrauch

HK Poprad: Vay(Valluš) – Kotvan, Turan, Brincko, Cardwell, Betker, Brejčák, Drgoň – Dmowski, Coulter, Kukuča – Calof, Paločko, Svitana – Melcher, Belluš, Peresunko – Stanček, Bodnár, Przygodzki

BANSKÁ BYSTRICA. V 32. kole Tipos extraligy hokejisti Banskej Bystrice prehrali s Popradom 1:4 a nenadviazali na posledné víťazstvo doma s L. Mikulášom.

Tím spod Tatier potvrdil dobrú formu, vyhral jedenásty duel z posledných trinástich.

V prvej tretine sa hostia ujali vedenia, keď v piatej minúte sa pekne uvoľnil Calof a na dvakrát bekhendovým blafákom pokoril Krošelja.

Domáci nevyužili dve presilovky a pykali v oslabení. Spoza kruhov sa presadil Peresunko. Na začiatku druhej tretiny znížil z dorážky po prečíslení Wilkins, avšak Podtatranci boli úspešní aj v ďalšej početnej výhode, na 1:3 zvýšil po dobrej práci s pukom z ľavej strany Dmowski.

V tretej tretine siahli Bystričania v presilovke po hre bez brankára v šestici, ale do opustenej svätyne ´baranov´ skóroval Calof.

Hlasy po zápase

Daniel Brejčák, hráč Popradu: „Predchádzajúce dva zápasy s Bystricou nám nevyšli, takže sme radi, že sa to teraz podarilo. Od začiatku sme hrali svoju hru a dobre sme to uhrali. Naposledné zápasy sa pozerá veľmi dobre, no je to iba základná časť. V novembri by som tomu neveril, boli sme dole, nevravím, že sme hrali úplne zle, ale bolo to hore – dole. Tréner Bjorkstrand priniesol disciplínu a vidieť to aj na ľade. Máme široký káder. Myslím si, že chlapci, ktorí teraz prišli za zranených k nám do mužstva ukázali kvalitu, zastúpili chýbajúcich hráčov a v podvedomí nás i to trošku tak zomklo. Nevyhovárame sa na daný stav, v kabíne nie je o tom reč a ani tréner sa na to nesústredí, ideme stále krok po kroku.“

Martin Belluš, hráč Popradu: „Bolo to veľmi rýchle, keďže potrebovali pomôcť, rozhodol som sa v priebehu jedného dňa, že prídem. Bol som po chorobe, takže bolo to ťažké, ešte som hral aj centra, čo nehrávam tento post, ale nejako som sa hecol a chvalabohu to vyšlo. Prvý bod hneď v úvode určite pomôže hráčovi na psychike, ale hrali sme všetci dobre, dodržiavali systém a chvalabohu naša päťka nehrala veľmi v obrannom pásme, čo mi tiež pomohlo. Chlapci v Poprade vedia čo robiť, aj keď je v tíme veľa zranených, no sú tam nastavené veci, ktoré sa dodržiavajú, to sa hrá potom oveľa jednoduchšie.“

Tomáš Matoušek, hráč Banskej Bystrice: „Po šiestich týždňoch bolo ťažké sa vrátiť. Mal som iba dva až tri také ostré tréningy, bolo to citeľné, keďže som takmer dva mesiace nehral. Prvú tretinu som tam chodil ako bludný Holanďan, druhá už bola trošku lepšia. Verím, že sa to bude každým zápasom zlepšovať a bude to fajn, lebo dnes som sa necítil dobre. My sme od prvej tretiny prehrávali dosť veľa súbojov v útočnom pásme a aj v obrannom sme boli veľmi pasívni, stáli sme tam a oni jazdili. Z toho pramenili ich šance aj góly. Čím to bolo, ťažko povedať. Máme v piatok ďalší zápas, musíme sa naň sústrediť a verím, že to pôjde. Čo sa týka presiloviek, nemal som nič nacvičené. Moja robota bola pred bránkou zacloniť čo najviac, to som sa snažil robiť, len škoda, že to tam nepadlo, najmä v závere. To je už hokej. Naháňali sme jaštericu za chvost. V druhej tretine sa duel zlomil, tam sme chybovali za stavu 1:2. Nevravím, že to bolo za stavu 1:3 nezvrátiteľné, ale duel sa zlomil tým gólom na 1:3.“

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC 05 Banská Bystrica - HK Poprad dnes (hokej, 32. kolo, Tipos extraliga, streda, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
03.01.2024 o 17:30
32. kolo
B. Bystrica
1:4
(0:2, 1:1, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Poprad
Prehľad
Góly a asistencie: 21. Wilkins (Vela, Turnbull) – 5. Calof (Belluš, Svitana), 17. Peresunko (Cardwell, Dmowski), 34. Dmowski (Peresunko, Cardwell), 60. Calof. Rozhodca: Novák, Rojík – Valo, Tichý.
Prenos
Banská Bystrica v domácom prostredí prvýkrát v tejto sezóne s Popradom padla, keď prehrala 1:4. Aj keď je výsledok celkom jasný, tak rozdielom dnes boli najmä dve využité presilové hry hostí. Domácim sa v poslednej tretine už nepodarilo vrátiť do zápasu, naopak v poslednej minúte prikrášlil víťazstvo hostí Calof gólom do prázdnej bránky. Poprad tak má náskok už piatich bodov pred Banskou Bystricou, čím potvrdil svoje druhé miesto v tabuľke, naopak domáci si po tejto prehre nepohoršia a zostanú na piatej priečke. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
Koniec zápasu.
59:07
goalPoprad dal gól! Síce domáci mali súvislý tlak, tak k zníženiu to neviedlo a hostia využili možnosť vyhodiť puk cez všetky čiary bez zakázaného uvoľnenia, ANDREW CALOF si ho dokorčuľoval a dopravil ho do prázdnej domácej bránky! Bez asistencie
57:23
importantKrošelj je odvolaný a domáci budú hrať presilovú hru šiestich proti štyrom.
57:23
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kukuča – 2 min., hákovanie.
55:03
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Coulter – 2 min., hrubosť.
55:03
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Bíreš – 2 min., hrubosť.
55:03
importantKonečne väčší rozruch pred bránou hostí, ktorý spôsobil Gašpar dobrou individuálnou akciu a viacerými streleckými pokusmi, ale Vay nebezpečnú situáciu ustál a hru napokon prerušil.
53:24
Brincko sa možno trochu unáhlil s dlhou prihrávkou v situácii, keď to nebolo nutné a je z toho zbytočné zakázané uvoľnenie.
52:01
Gašpara na modrej čiare sa nepodarilo hosťom vytlačiť, takže sa predral až do zakončenia z ľavej strany, ale Vayova lapačka bola pripravená.
50:22
importantOpäť sa na malom priestor šikovne uvoľnil Dmowski proti dvom protihráčom, ale druhý gól v zápase nepridal, keďže v dobrej pozícii prestrelil domácu bránku.
49:56
Dlhá pasáž bez prerušenia, v ktorej domáci však vôbec nepôsobili nebezpečne v ofenzíve po ubránenom oslabení a navyše ich zastavilo postavenie mimo hry.
45:58
Opäť sú hostia veľmi nebezpeční v presilovej hre, ale vyzerá to tak, že by sa im do tretice už nemusela podariť využiť, keďže Kukučova rana z ľavej strany zamierila do lapačky Krošelja.
44:34
Coulter sa ihneď snažil z otočky zakončiť pred Krošeljom, ale domáci brankár dokázal puk ukryť.
44:17
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Wilkins – 2 min., hákovanie.
43:45
Kostrbatý prechod cez stredné pásmo na domácej strane, ktorý znamenal len postavenie mimo hry.
42:50
Aktívny úvod tretej tretiny v podaní domácich, ale hostia na druhej strane zahrali umne a Cardwellove nahodenie od modrej čiary prinútilo Krošelja k zákroku lapačkou.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine zápasu medzi Banskou Bystricou a Popradom padli dva góly, keď najprv domáci strelili rýchly kontaktný gól zásluhou Wilkinsa, ale hostí vrátil do dvojgólového vedenia Dmowski po tom, čo sa Popradu podarilo využiť druhú presilovku v zápase. Tretia tretina sa začne približne o 19:11.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:07
Už beží posledná minúta druhej tretiny a domáci ešte so zúfalou útočnou snahou, ale puk opustil ľadovú plochu a vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
37:10
Trochu šťastia v tejto situácii pre Cardwella, ktorého vyhodenie puku mimo hraciu plochu bolo tečované, a tak sa opäť na strane hostí vylučovať nebude.
36:06
Vela mohol sám dorážať pre Vayom, ale ani tentokrát v súboji proti hosťujúcemu brankárovi neuspel.
35:40
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Calof – 2 min., podrazenie.
33:15
goalPoprad dal gól! Hostia opäť potvrdili svoju skvelú formu v presilových hrách, keď RYAN DMOWSKI dostal prihrávku hore k modrej čiare od Peresunka a technickou kľučkou sa uvoľnil proti Velovi, následne jeho presná strela k pravej tyčke prekvapila Krošelja, ktorý nestihol zakročiť lapačkou! Asistencie: Peresunko, Cardwell
32:17
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Gašpar – 2 min., hákovanie.
31:52
Tentokrát sa Coulter natlačil pred Krošelja, ale ani on nebol dostatočne rýchly a domáci brankár puk prikryl skôr.
30:04
importantVeľká šanca pre Stančeka, ktorý využil zlé striedanie domácich, ale jeho strela z pravej strany skončila len na vyrážačke pripraveného Krošelja.
28:20
Pekná rýchla priamočiara akcia domácich s dlhou prihrávkou na Velu, ale jeho rana bola zblokovaná na ochrannú sieť.
27:31
Ďalšia herne nevydarená presilovka domácich, v ktorej príliš veľa práce Vay nemal a v tejto chvíli prechod do útoku na domácej strane skončil ofsajdom.
23:53
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Paločko – 2 min., podrazenie.
22:28
Domácich ešte viac môže nabudiť kontaktný gól, ale Šenkeříkovi už ušiel puk do stredného pásma, a preto sa píska postavenie mimo hry.
20:33
goalBanská Bystrica dala gól! Tak to je dokonalý úvod druhej tretiny pre domácich, keď im prial šťastný odraz puku a do brejku sa rútil Vela, ktorého zakončenie ešte vyrazil betónom Vay, ale celú akciu doplnil MATT WILKINS a ten sa už pri dorážke nemýlil! Asistencia: Vela, Turnbull
20:01
Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine zápasu medzi Banskou Bystricou a Popradom sme sa podľa očakávania dočkali ofenzívneho hokeju, ale domáci viaceré príležitosti nevyužili a hostia udreli hneď dvakrát, keď sa presadili Calof a Peresunko. Druhá tretina sa začne približne o 18:23.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:56
importantTak ešte jedna veľká príležitosť domácich, ale ani Bíreš neprekonal Vaya, ktorý sa poriadne na zemi roztiahol a zakročil ľavým betónom.
19:44
V posledných sekundách úvodnej tretiny sa ešte domáci dostali do dobrých pozícií, ale Vay najprv vychytal Wilkinsa a poradil si aj s menej nebezpečným zakončením Bačíka.
16:34
goalPoprad dal gól! Hostia využívajú prvú presilovú hru v zápase veľmi rýchlo, keď Cardwell na modrej posunul na OLEKSANDRA PERESUNKA, ktorého strela prešla popod lapačku Krošelja a domácemu brankárovi nepomohol ani zakrytý výhľad! Asistencia: Cardwell, Dmowski
16:08
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Faith – 2 min., hákovanie.
15:25
Ďalšie nádejné náznaky hostí, ale zakončenie Dmowského bolo zblokované na ochrannú sieť.
14:50
Hostia prežili ďalšie oslabenie a navyše Melcher zahrozil, ale jeho skrytá strela spoza hráča skončila na hrudi Krošelja.
13:11
Konečne sa domáci rozostavili v útočnom pásme a prišlo aj zakončenie na bránu v podaní Faitha, ale Vay mal otvorený výhľad a zakročil lapačkou.
11:51
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kotvan – 2 min., podrazenie.
11:35
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Wilkins – 2 min., hrubosť.
11:35
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Brejčák – 2 min., hrubosť.
10:50
importantĎatelinkovi sa nepodarilo zachytiť puk, čo naštartovalo samostatný únik Kukuču, ale ten forhendovým zakončením nevyzrel na Krošelja.
09:23
Už je však po prvej presilovej hre domácich a hra sa presunula na opačnú stranu, kde v krátkom časovom úseku musel Krošelj hneď dvakrát zasahovať a poradil si aj Turanovou strelou od modrej čiary.
07:47
importantV posledných momentoch to opäť horelo pred bránou hosti, keď sa Vela otočil pred Vayom, ale puk už nestihol dostatočne zdvihnúť, a potom ďalší zákrok pre brankára hostí po tvrdej rane Turnbulla.
07:04
Pekná krížna prihrávka Wilkinsa na Turnbulla, ale Vay sa stihol presunúť a predviedol úspešný zákrok proti tejto strele z pravej strany.
06:49
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kukuča – 2 min., podrazenie.
04:36
goalPoprad dal gól! Hostia otvárajú skóre hneď z prvej vážnejšej situácie, keď dvomi prihrávkami vykombinovali domácu defenzívu a ANDREW CALOF na prvýkrát síce proti Krošeljovi neuspel, ale na druhý pokus už bekhendovým blafákom zakončil presne! Asistencie: Belluš, Svitana
03:44
Dlhšia pasáž bez prerušenia, v ktorej mali domáci aj nádejné pozície na zakončenie a raz musel zasahovať Vay, ale napokon na opačnej strane Krošelj chytil do lapačky jednoduché Cardwellove nahodenie.
00:56
Domácim sa nepodarilo pretečovať nahodenie do útočného pásma, a preto sa píska prvé zakázané uvoľnenie v zápase.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj(Belányi) – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Pavúk – Wilkins, Vela, Turnbull – Petriska, Faith, Výhonský – Gašpar, Bíreš, Macek – Matoušek, A. Stránský, Štrauch
Tréner: R. Helminen

HK Poprad: Vay(Valluš) – Kotvan, Turan, Brincko, Cardwell, Betker, Brejčák, Drgoň – Dmowski, Coulter, Kukuča – Calof, Paločko, Svitana – Melcher, Belluš, Peresunko – Stanček, Bodnár, Przygodzki
Tréner: T. Bjorkstrand

Rozhodca: Novák, Rojík – Valo, Tichý.
Vitajte pri sledovaní 32. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás čaká zaujímavý súboj tímov s dobrou formou a piata Banská Bystrica v ňom privíta druhý Poprad. Domáci po dlhej dobe okúsili chuť prehry v Liptovskom Mikuláši, ale odveta v domácom prostredí im priniesla jasné víťazstvo 5:0, a tak na svojho dnešného súpera na druhom mieste strácajú len dva body. Hostia sú tiež na víťaznej vlne po dvoch výhrach nad Zvolenom, ale v decembri prehrali obidva zápasy s Banskou Bystricou, takže dnes majú šancu na odplatu. Zaujímavosťou je, že Banská Bystrica vyhrala v tejto sezóne oba domáce zápasy s Popradom tesne o jeden gól, tak uvidíme, či sa tak stane aj do tretice.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad uspel aj na ľade Bystričanov. Dvomi gólmi sa zaskvel kanadský útočník