Obranca Sekera sa vrátil do zostavy Buffala gólom

Andrej Sekera (vpravo).
Andrej Sekera (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop|4. feb 2010 o 16:45

Obranca Andrej Sekera, ktorý figuruje v olympijskej nominácii, začal po mesiaci v Buffale hrávať.

BRATISLAVA. Slovenský obranca Andrej Sekera strelil v NHL za Buffalo tretí gól v sezóne. Sabres však prehrali s Ottawou 2:4 a slovenský bek si pripísal aj mínusový bod, keď bol na ľade až pri dvoch góloch súpera.

„Nehrali sme celý zápas dostatočne tvrdo, preto sme spravili chyby v rozhodujúcich chvíľach," povedal Sekera pre nhl.com.

Tréner Sabres Lindy Ruff vynechal rodáka z Bojníc na prelome decembra a januára zo zostavy v pätnástich zo sedemnástich zápasov. Tréner tímu kritizoval Slováka za slabšiu ofenzívnu hru, lebo v klube s ním predĺžili pred sezónou zmluvu obzvlášť pre jeho útočný potenciál.

Filca presvedčil na majstrovstvách sveta

V zápase so Senators nahradil 23-ročný Slovák v zostave Kanďana Steva Montadora, ktorý si v posledných štyroch zápasoch pripísal sedem mínusových bodov.

Napriek tomu, že Sekera nehráva pravidelne, tréner Filc ho nechal v nominácii na olympijské hry vo Vancouvri. Miesto si vyslúžil vďaka stabilným výkonom v reprezentačnom drese, v ktorom sa predstavil na posledných dvoch majstrovstvách sveta. Na všetkých patril medzi najvyťažovanejších obrancov nášho tímu.

„Nepotrebujem vidieť päť kruhov na to, aby som sa dokázal dostatočne motivovať. Je to však jeden z faktorov," reagoval mladý bek na olympijskú nomináciu pre agentúru AP.

Sekera odohral v tejto sezóne v NHL 30 zápasov, v ktorých strelil tri góly a celkovo si pripísal sedem bodov.

„Andrej hral veľmi dobre pred týždňom s New Jersey. Je to stále mladý hráč a určite ho použijeme v najbližšom čase častejšie," povedal tréner Ruff pre denník Buffalo News.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obranca Sekera sa vrátil do zostavy Buffala gólom