Chcú zdôrazniť, že sú skvelé a nie, že sú ženy. Zámorská súťaž mení názov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. sep 2021 o 18:11

Z názvu tak zmizne, že ide o ženskú súťaz.

NEW YORK. Zámorská ženská hokejová súťaž NWHL je minulosťou.

Jej nové vedenie totiž pristúpilo pred siedmou sezónou od vzniku v roku 2015 k sérii zmien, tou najpodstatnejšou je zmena názvu. Po novom sa bude volať Premier Hockey Federation (PHF).

"Od vzniku ligy v roku 2015 prešla táto súťaž dlhú cestu a veríme, že nastal správny čas vyslať posolstvo o tom, že silnieme a mládeži dávame stále viac inšpirácie," vyhlásila komisárka Ty Tumminiová.

Predstavitelia súťaže cítili, že z názvu bolo potrebné vypustiť, že ide o ženskú súťaž.

"Naše hráčky si zaslúžia, aby aj názov súťaže hovoril o ich talente a schopnostiach. Základ je, že sú fenomenálne, nie fenomenálne medzi ženami," pokračovala Tumminiová, podľa ktorej odstránenie akejsi nálepky bude uvoľnením limitov pri rozvoji celej ligy.

Nová sezóna PHF by sa mala začať 6. novembra a predstaví sa v nej opäť šesť tímov - Boston Pride, Buffalo Beauts, Connecticut Whale, Metropolitan Riveters, Minnesota Whitecaps a Toronto Six. Od ďalšej sezóny do súťaže vstúpi druhý kanadský klub so sídlom v Montreale.

V ostatných sezónach v lige hrali za tím Buffalo Beauts aj dve Slovenky - Lenka Čurmová a Iveta Klimášová. Pred ročníkom 2021/2022 však Čurmová zamierila do družstva Metropolitan Riveters a Klimášová sa vrátila do Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Chcú zdôrazniť, že sú skvelé a nie, že sú ženy. Zámorská súťaž mení názov