Nosné trio z Cassovie odišlo pomôcť Šamorínu

O hráčky Cassovie bol záujem. Až sedem hráčok si sezónu natiahne.
O hráčky Cassovie bol záujem. Až sedem hráčok si sezónu natiahne. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|3. mar 2015 o 00:00

Sezóna sa pre extraligové basketbalistky BK SOUŽ Cassovia Košice skončila vo štvrťfinále play-off.

Sezóna sa pre extraligové basketbalistky BK SOUŽ Cassovia Košice skončila vo štvrťfinále play-off proti Piešťanským Čajkám, ktorým podľahli 0:2 na zápasy. Niektoré hráčky si ešte ročník predĺžia v iných kluboch, ktorým sa budú snažiť pomôcť vo vyraďovacích súbojoch.

KOŠICE. Cassovia sa za svoje výkony proti veľkému favoritovi z Piešťan hanbiť nemusí. Najmä v zápase na palubovke súpera dokázali zverenkyne trénera Ladislava Šostáka druhý tím po základnej časti v určitých momentoch potrápiť.

„Do tých duelov sme išli s tým, že si nechceme urobiť hanbu a čo najviac potrápiť súpera. Musím povedať, že sa nám to nie celkom podarilo, aj keď v Piešťanoch sme hrali dobre, no rozdiel bol v úspešnosti streľby. V tom domácom dueli nás už zvalcovali a šliapali štyridsať minút v kuse,“ skonštatoval tréner Cassovie Ladislav Šosták.

Cítili, že sa blíži koniec

Druhý štvrťfinálový duel proti Čajkám, ktorý odohrali basketbalistky Cassovie na domácej palubovke sa im vôbec nevydaril a s prehrou 44:97 nebol spokojný ani tréner tímu.

„Hrá sa proti nim ťažko, lebo sú dosť tvrdé a pokiaľ rozhodcovia pustia hru, ktorá im vyhovuje, tak to nemohlo inak dopadnúť. Na našich hráčkach bolo vidieť, že cítia, že sa blíži koniec sezóny a jednoducho sme sa nevedeli viac vyhecovať,“ prezradil L. Šosták.

Kouča Cassovie sme sa opýtali, ako hodnotí s odstupom času výkony svojich zvereniek počas celej sezóny a ktoré hráčky boli kľúčovými oporami tímu.

„Myslím si, že u nás to bolo jednoznačné, pretože sme mali nosnú trojicu hráčok, ktoré nás ťahali takmer v každom zápase. Boli to Zuzka Ivančáková, Katka Timková a Beáta Jassová. Od nich sa odvíjala celá naša hra. Hlavne ak sa na rozohrávke darilo Katke Timkovej a hrala s chuťou, tak prejav celého družstva vyzeral podľa našich predstáv,“ povedal Šosták.

V kádri Cassovie došlo po sezóne k určitým zmenám, no tie nemajú trvalý charakter. Ide o obojstranne výhodnú službu, pri ktorej si hráčky predĺžia sezónu a zároveň pomôžu niektorým klubom v play-off.

„Timková, Ivančáková a Jassová prestúpili do Šamorína, za ktorý už odohrali v nedeľu štvrťfinálový duel proti Spišskej Novej Vsi. Čo sa týka ostatných, tak Blanárová bola u nás na hosťovaní, ale celú sezónu tu odtrénovala aj odohrala. Teraz spolu s Noémi Kovácsovou pomôžu Tydamu. Už skôr sa udial prestup Simony Hurnej a Mišky Jurčišinovej do Prešova. Nám ide najmä o to, aby si dievčatá ešte čo najviac zahrali a pred začiatkom novej sezóny sa k nám vrátia,“ ozrejmil situáciu tréner Šosták.

Babicová a Krištofová liečia boľačky

Okrem dočasných prestupov niektoré hráčky podstúpia vyšetrenia a zdravotné zákroky, ktoré odkladali prakticky celú sezónu.

„Janka Kováčová-Vacková má materské povinnosti a dve dievčatá si budú liečiť svoje boľačky s kolenami. Babicová ide na artroskopiu a Krištofová absolvuje nejaké liečenie, po ktorom nesmie mať tri mesiace žiadnu fyzickú záťaž,“ prezradil Šosták.

Košický tréner zhodnotil sezónu 2014/2015 pozitívne a k absolútnej spokojnosti chýbal už len o čosi lepší záver.

„Až na pár zápasov sme so sezónou vzhľadom na silu kádra spokojní. Niektoré dievčatá ukázali veľký progres a keď v tom budú pokračovať a ostanú hrať ďalej u nás, tak sa v budúcnosti nemáme o čo obávať,“ skonštatoval L. Šosták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nosné trio z Cassovie odišlo pomôcť Šamorínu