Nižný Hrušov nadelil Kochanovciam v ofenzívnom festivale päťku

N. Hrušov už neprehral šesť stretnutí, na čom má výrazný podiel aj brankár Tomáš Vaňo.
N. Hrušov už neprehral šesť stretnutí, na čom má výrazný podiel aj brankár Tomáš Vaňo. (Autor: Imrich Makó)
Sportnet|7. okt 2014 o 00:00

Nižný Hrušov neprehral posledných šesť zápasov a dobrú fazónu potvrdil naposledy doma s Kochanovcami.

Výhrou 5:0 zosadil hostí z 2. miesta a v tabuľke sa dostal o bod pred svojho nedeľňajšieho súpera.

NIŽNÝ HRUŠOV. Šláger V. ligy vo Vihoraltsko-dukelskej skupine medzi FK Nižný Hrušov a FK obce Kochanovce ponúkol ofenzívny festival, ktorý sa určite iba piatimi gólmi skončiť nemusel.

Hostia vstúpili do stretnutia sériou trpezlivých kombinácií a so snahou tlačiť sa do krídelných priestorov, odkiaľ mali ambíciu posielať do pokutového územia súpera nepríjemné lopty, ako napríklad v 5. min., kedy centroval S. Karnaj, no nikto z jeho spoluhráčov sa k nemu vo finále nepridal.

Domáci ponúkli v 16. min. jednoduchšie riešenie. Po autovom vhadzovaní vzal na seba zodpovednosť P. Šamo a jeho dielo dokončili bratia Palkovci, pričom Michal sa zaskvel aj v 37. min., pretože I. Bumbera na jeho obaľovačku z nepriameho kopu nemal nárok.

Po zmene strán stačilo N. Hrušovu pätnásť minút na to, aby P. Šamo a R. Albičuk zvýšili na 4:0, čo popustilo uzdu defenzívnej ostražitosti na obidvoch stranách.

V záverečnej polhodine sa brankári na nedostatok práce sťažovať nemohli. V častejšej permanencii bol ochranca svätyne Kochanoviec, ktorého z viacerých výborných príležitostí prekonal po najkrajšej akcii duelu už iba P. Babjak, keď sa gólom poďakoval Marošovi Palkovi za center a L. Mezejovi za šikovné vrátenie lopty hlavou pred bránu.

„Očakávali sme kvalitného súpera, ktorý naše predpoklady v úvode aj potvrdil. Kochanovce hrali kombinačný futbal, ale po dvoch inkasovaných góloch sa položili a ku koncu to už bola z našej strany exhibícia. Neviem, či chlapci hostí šetrili, ale namiesto prihrávania si na päťke sme mali tieto situácie nekompromisne zakončovať a tým pádom sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom. Myslím si však, že za nasadenie a snahu sme si toto víťazstvo zaslúžili,“ hodnotil tréner N. Hrušova Vladimír Sivý.

Bez drámy

Dvojgólovým rozdielom viedli Hrušovčania aj pred dvoma týždňami doma s Breznicou, ale v závere dovolili súperovi zápas zdramatizovať a z jasného scenára museli byť za stavu 3:2 opatrní.

Podobný priebeh sa však s Kochanovcami nekonal, pretože domáci pokračovali v aktívnom výkone, ktorého výsledkom boli v druhom polčase ďalšie tri presné zásahy v sieti hostí.

„Ešte keď sme pôsobili v III. lige, sme boli známi tým, že sme po strelenom góle dokázali rýchlo inkasovať. Z tohto dôvodu zdôrazňujem, že si musíme dať záležať na koncentrácii. Vidím, že chlapci sa snažia hecnúť, preto verím, že sa poučili a podobne, ako s Kochanovcami, pristúpia k svojim povinnostiam v defenzíve i v ďalších stretnutiach,“ zdôraznil V. Sivý.

Nová metla

Na lavičku N. Hrušova zasadol V. Sivý v 3. kole v Hanušovciach, kde jeho zverenci síce ešte neuspeli, no odvtedy ťahajú sériu šiestich zápasov bez prehry, z toho si z vonku priviezli päť bodov za víťazstvo v Sačurove, plus remízy v Bystrom a V. Mirošove.

„Neprehrať šesť zápasov je síce pekná séria, ale trošku ma mrzia remízy v Bystrom, či naposledy vo V. Mirošove, lebo v obidvoch prípadoch sme od víťazstva neboli ďaleko. Súťaž je však vyrovnaná a počíta sa každý bod, preto dúfam, že sa nám bude dariť aj ďalej, lebo mužstvu sa vždy ľahšie pracuje, ak body na jeho konte pribúdajú,“ dodal V. Sivý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nižný Hrušov nadelil Kochanovciam v ofenzívnom festivale päťku