Nižná Slaná zimuje na poste futbalového lídra

Doma aj vonku. Nižná Slaná bodovala aj v Brzotíne.
Doma aj vonku. Nižná Slaná bodovala aj v Brzotíne. (Autor: kcs)
Sportnet|11. dec 2014 o 00:00

V jesennej časti súťažného ročníka 2014/2015 sa v II. triede najviac darilo Nižnej Slanej.

V jesennej časti súťažného ročníka 2014/2015 sa v II. triede najviac darilo Nižnej Slanej, ktorá so štvorbodovým náskokom na druhú Paču zimuje na poste lídra. Na tretej priečke sa usadila Kružná.

NIŽNÁ SLANÁ. Do súťaže sa zapojilo jedenásť mužstiev, keď sa po roku vrátilo Čoltovo, Kečovo a Rakovnica. Medzi ďalších účastníkov patrili Nižná Slaná, Pača, Kružná, Jovice, Plešivec, Krh. Dlhá Lúka B, Gemerská Hôrka B, Ml. Brzotín.

Rezerva Dobšinej sa do súťaže neprihlásila. Jesenná časť sa odohrala celá vrátane preložených dohrávok.

Jesenným kráľom strelcov sa stal A. Görgei (13 gólov) z rezervy Krh. Dlhej Lúky pred Šomšákom z Pače (12) a V. Zsórim z rezervy Gemerskej Hôrky a D. Valkom z Nižnej Slanej. Obaja mali na konte 11 gólov.

Prekonala ich iba Pača

Nižnoslančania sa oproti poslednej sezóne výrazne zlepšili, keď pred rokom zimovali na piatom mieste a mali o dvanásť bodov menej.

V aktuálnej jeseni doma nenašli premožiteľa a postupne zdolali Rakovnicu, Kružnú, tesne Plešivec, Jovice, ktoré však dohrávali po dvoch vylúčeniach deviati a rezervu Gemerskej Hôrky.

Vonku zvíťazili štyrikrát a podľahli iba na ihrisku Pače. V Krh. Dlhej Lúke zvíťazili tesne gólom Mihalika, neskôr deklasovali Kečovo i Čoltovo a body brali aj z ihriska Ml. Brzotín.

Spolu s Pačou mali druhý najproduktívnejší útok (33 gólov) o gól viac dosiahla iba rezerva Krh.

Dlhej Lúky. Taktiež svorne s Pačou mali najpevnejšiu obranu, keď inkasovali iba deväť gólov.

Škoda jedinej prehry

„Dva týždne pred súťažou sme boli na tom tak, že ani nenastúpime do nového ročníka. Našťastie sa všetko vyriešilo a naším cieľom bolo hrať pekný kombinačný futbal, ktorý poteší oko diváka. Škoda tej jedinej prehry. Hrali sme lepšie ako Pača, ale náš brankár si vybral slabší deň, čo mu nikto nevyčítal, nakoľko nás inak stále podržal,“ hodnotil víťaznú jeseň predseda TJ Baník Nižná Slaná Milan Petergáč.

Doplatili hlavne na nevyužité šance.

"Našimi konkurentmi bolo každé jedno mužstvo, pretože II. trieda je veľmi nevyspytateľná. Tam môže prehrať aj prvý s posledným. Záleží hlavne od toho, ako sa tam mužstvo na zápas dokáže poskladať. Ale hlavne sú to mužstvá z prvej štvorky. Nás trápilo hlavne, ako som už spomínal, nepremieňanie šancí. Aj pri jedinej prehre sme za stavu 3:2 išli trikrát sami na bránu, no nedali sme gól a bez neho sa vyhrať nedá,“ dodal Petergáč.

Záujem o postup

Po jeseni v klube vládne spokojnosť, ale záujem o postup by bol.

„Klamal by som, keď poviem, že nechceme postúpiť. Predseda každého mužstva chce, aby jeho mužstvo hralo lepšiu súťaž a aby sa stále zlepšovalo. Uvidíme po poslednom zápase, ako to bude. Zimná príprava bude prebiehať v telocvični, bolo by dobré zúčastniť sa aj nejakého halového turnaja a pred začiatkom odohrať dva - tri prípravné zápasy. Do odvety nechceme meniť, čo funguje,“ pokračuje Petergáč.

Keď sa podarí doplniť mužstvo o dvoch - troch hráčov, bude spokojný.

"Bude to ale náročné, nakoľko vieme, ako mužstvá s hráčmi stoja. Uvidíme. Všetko ukáže až jar a prvý zápas. Keď chceme udržať futbal u nás aj naďalej, tak musíme ísť tou cestou. Najskôr ale musíme aj deti priviesť na ihrisko, nakoľko dnes majú iné priority. Musí to pochopiť aj rodič či učiteľ telesnej výchovy, aby deti viedli tým smerom, aby bolo na čom stavať do budúcna,“ uviedol M. Petergáč.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nižná Slaná zimuje na poste futbalového lídra