Nitra vyhrala v Bystrici 3:2, Košice budú prvé

Útočník Nitry Roman Tománek (vpravo) a obranca Banskej Bystrice Václav Čížek v zápase 51. kola.
Útočník Nitry Roman Tománek (vpravo) a obranca Banskej Bystrice Václav Čížek v zápase 51. kola. (Autor: TASR)
TASR|17. feb 2015 o 18:49

Po utorku je známa kompletná osmička štvrťfinalistov play off. Košice budú hrať v Lige majstrov 2015/2016.

BANSKÁ BYSTRICA / BRATISLAVA. Ďalší zápas, ktorý mohol divákov zdvíhať zo sedadiel, rozhodoval aj o tom, kto sa usadí na druhom mieste tabuľky. Domáca Bystrica alebo Nitra.

Z hostí túžba udržať sa na nej viac vyžarovala, už aj preto, že v 3. min Tománek svojou typickou strelou bez prípravy prekvapil brankára Anderssona a otvoril skóre

Nová posila zo Švédska to mala v bránke ťažké, krst ohňom mu obrancovia neuľahčili a musel sa dosť zvŕtať, aby vydržal v bránke dôstojne celý čas.

Aj ďalšie akcie hostí, H. Ručkaya v 33., Kuzmu i Stümpelov blafák v 38-ej boli výsledkom lepšieho ťahu na bránku hostí a domáci mali čo v tretej tretine naprávať.

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil a L. Novák v 45. min po krásnom sóle tiesnený trafil pravú žŕdku.

Záverečný tlak spojili domáci s nevydarenou presilovkou, a potom sa tri minúty pred klaksónom nechali oslabiť pre príliš veľa hráčov na ľade.

Košice sú s istotou prvé

Majster HC Košice sa stal v predstihu víťazom základnej časti. Zdolal na domácom ľade Skalicu 5:2 a tri kolá pred koncom má pred druhou Nitrou nedostihnuteľný 11-bodový náskok.

Zároveň si ako víťaz dlhodobej časti extraligy zabezpečil miestenku v Lige majstrov 2015/2016.

Po utorku je tak známa už kompletná osmička štvrťfinalistov play off. Vďaka výhre nad Popradom si zaistili miestenku do vyraďovačky Piešťany

Záhoráci si prehrou definitívne zavreli dvere do vyraďovacej časti a budú so Žilinou bojovať o to, kto sa vyhne baráži.

Hlasy po zápase Bystrica - Nitra:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Nezopakovali sme výkon proti Košiciam, vystrašil nás prvý gól v úvode, mali sme dobré i slabšie fázy v zápase, veľa chýb sme vyrobili v obrane. Výkon sme nevystupňovali, ba naopak, klesal, neviem, či únavou, no Nitra hrala dobre, zatienila nás v korčuľovaní, agresivite, súbojoch, zaslúžila si zvíťaziť. Musíme sa trafiť do zostavy, robili sme ju narýchlo, treba vyskúšať aj iné varianty, lebo niektorí hráči boli prvýkrát spolu. a chýbala zohratosť."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "My sme podali koncentrovaný výkon v obrane, hrali disciplinovane a tým, že domáci mali v nohách ťažký zápas proti Košiciiam a doplnili na poslednú chvíľu káder s unavenými hráčmi zo Slovana, to všetko nám hralo do kariet a vyťažili sme z toho tri body. Máme lepšie skóre zo vzájomných zápasov, takže si môžeme udržať ľahšie druhé miesto po základnej časti."

Roman Tománek, autor úvodného gólu Nitry: "My sme si uvedomovali, že hráme o druhé miesto. Vedeli sme, že nás budú chcieť od začiatku domáci zatlačiť, paradoxne sme prví skórovali, pozdvihlo nás to, vzadu sme si dávali pozor na chyby. S Bystricou vždy hráme na hrane, aj teraz, bolo cítiť, že každý sa na playoff zodpovedne pripravuje. Strelecké preteky s Kafkom neriešim, dôležité je, že sa darí tímu."

Tomáš Surový, nová posila B. Bystrice: "Nie som spokojný ako som hral, musíme sa zosúladiť v útoku. Bol to pre mňa prvý zápas v tomto drese, dôležité bude pripraviť sa na playoff. Tu sa hrá tiež v dobrom tempe, neviem, prečo extraligu každý podceňuje. Ešte nám treba zohrať do playoff tri zápasy a treba sa nám zohrať. Škoda, že som divákov nepotešil, dôležité však bude, aby sme boli všetci po sezóne spokojní. Hrať doma je pekné, no nie je čas na nostalgiu."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Hrali sme o druhé miesto, zápas sa nám s kopcom nových hráčov nevydaril, viazla súhra, treba sa nám zohrať. Došli k nám kvalitní hráči, no nie je to jednoduché, keď prídu len na rozkorčuľovanie. Vytvorili sme útok, ktorý by mohol byť dobrý, no Tomáš Surový prišiel chvíľu predtým z Ruska a všetkým nám nohy akosi nešli, treba viac času, aby sme sa zohrali."

Banská Bystrica - Nitra 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Góly: 8. Biro (Heizer, Kafka), 33. Handlovský (Kafka, Heizer) - 3. Tománek (Stümpel, L. Novák), 24. Lelkeš (Pupák, J. Štefanka), 35. Stümpel (Tománek, L. Novák)

Rozhodcovia Baluška, T. Orolin - J. Tvrdoň, M. Oroilin, vylúčení 7:5, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2092 divákov

Bystrica: Andersson - Jaborník, Bambúch, Čížek, M. Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro - Kafka, Heizer, Handlovský - Hudec, Handzuš, Surový - White, Kytnár, Kudrna - Matoušek, Preisinger, Bendík

Nitra: Valent - Bednár, Mezei, Ordzovenský, König, Milo, Kuzma, M. Novák, Bačík - Pupák, Lelkeš, Štefanka - L. Novák, Stümpel, Tománek - Slovák, Školiak, H. Ručkay - J. Ručkay, Bajtek, Mráz

Trenčín - Zvolen 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 10. Mikula (Petrovický, Hlinka), 23. Stantien (Šišovský) - 46. Bortňák (Ďaloga)

Rozhodovali: D. Konc - Výleta, Sčensný, vylúčení: 3:0, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0

Trenčín: Konrád – Andersons, Bokroš, Dudáš, Hochel, Holenda, Habšuda, Novajovský, Hatala – Šišovský, Nemec, Melichárek – Mikula, Petrovický, Razingar – Koyš, Stantien, Hlinka – Hudec, Daniška, Filo

Zvolen: Šimko – Juraško, Bagin, Fekiač, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík, Fekiač, Popela – Puliš, Brabenec, Podkonický – Sloboda, Jurík, Obdržálek – Škvaridlo, Bortňák, Jaroš – Síkela, Kentoš, Ďaloga.

Roman Stantien, tréner HK Dukla Trenčín: "Dovolím si povedať, že Zvolen bol v prvej tretine aktívnejší a mal viac gólových príležitostí, ale Konrád znova potvrdil svoju skvelú formu. Paradoxne sme sa dostali do vedenia a počas vlastného oslabenia sme zvýšili na 2:0. Následne boli šance na oboch stranách, no dominovali brankári. V závere sme dali Zvolenu šancu, keď znížil, ale podarilo sa nám ukončiť zápas podľa predstáv. Chlapcom musím za dnešný výkon poďakovať."

Josef Turek, tréner HKm Zvolen: "Myslím si, že dnes sme mohli vidieť vyrovnaný zápas. V prvej časti sme mali pomerne veľa striel, no nedokázali sme nájsť recept na brankára Konráda. Zlomový okamih zápasu bol keď sa Trenčín dostal do brejku počas vlastného oslabenia a zvýšil na 2:0. Súperovi sme sa priblížili kontaktným gólom, ale celkovo sme sa málo tlačili do bránky a našej hre chýbal dôraz. Domácemu mužstvu musím pogratulovať k víťazstvu."

Martin - Žilina 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 37. Bílek (Török, Lojek)

Rozhodovali: Jonák, J. Konc - Gajan, Bednár, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3000 divákov

Martin: Dzubina - Smrek, Matejka, Ďatelinka, Dlouhý, Lojek, Brcko, Kolba, Rusina - Markovič, Galamboš, Važan - Zucker, Macho, Varga - Török, Fujerík, Bílek - Pokrivčák, Dírer, Jokeľ

Žilina: Cibuľa - Krčula, Grman, Bobček, Nádašdi, Ďurkech, Hudec - Krajči, Novotný, Procházka - Velecký, Demel, Staněk - Kanko, Jabrocký, Valášek - Lipovský, Drábek, Bezák

Andrej Novotný, asistent trénera Martina: "Vedeli sme, že Žiline pôjde o všetko. Tieto duely sú vždy vyrovnané, aj dnes sa to potvrdilo. Dôležitým momentom bolo ubránenie dvojnásobnej presilovky hostí v tretej tretine. Podali sme disciplinovaný výkon, podporený perfektným brankárom Dzubinom. A tak o výsledku rozhodol jediný gól našej novej posily Vítězslava Bíleka. My už myslíme na play off a na vyraďovacie boje sa chceme dobre pripraviť."

Martin Groma, asistent tréner Žiliny: "Diváci boli svedkami kvalitného derby. Obe mužstvá podali dobrý výkon. V prvej tretine sme si vytvorili veľké šance, ktoré sme ale nepremenili. Vlastnou nedisciplinovanosťou sme sa v druhej tretine dopustili niekoľkých faulov a súper išiel do vedenia. V závere sme zvýšili aktivitu, vynútili sme si niekoľko presiloviek, ale v koncovke sme sa nepresadili. Preto Martin zaslúžene zvíťazil."

Košice - Skalica 5:2 (3:0, 2:2, 0:0)

Góly: 6. Spilar (Bartoš, Macejko), 13. Lapšanský (Štrbák, Rachůnek), 19. Lapšanský (Bicek, Jánošík), 38. Bicek (Rachůnek, Lapšanský), 40. Bicek (Černák, Rachůnek) - 23. Brendl (Mráz, Bene), 27. Dresler (Brendl, Mráz)

Rozhodovali: Novák - M. Korba, Rovenský, vylúčení: 6:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2710 divákov

Košice: Melicherčík - Štrbák, E. Černák, Philipp, A. Jánošík, Macejko, Šeda, Drgoň - Jenčík, Bartoš, Spilar - Lapšanský, I. Rachůnek, Bicek - Hrnka, Matúš Chovan, Kutálek - Sojčík, Češík, R. Bondra - Markuš

Skalica: M. Lipovský - Barák, Gachulinec, Drtina, P. Horváth, Zukal, Dresler, Všetečka - Vaškovič, Lantoš, Chylo - J. Jurík, Štumpf, Bezúch - Bene, Brendl, B. Mráz - Nechala, Šimíček, Gašpar

Peter Oremus, tréner Košíc: "Veľmi ma teší, že sme víťazstvom potvrdili prvé miesto v tabuľke po základnej časti. Za to patrí chlapcom veľká vďaka. V stretnutí boli lepšie, ale i horšie momenty, dôležité však bolo potvrdenie prvého miesta."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Vedeli sme, že to bude ťažké a naznačila to i prvá tretina, ktorú sme prehrali 0:3. Do druhej tretiny sme zmenili taktiku, hráči si plnili viac svoje úlohy a podarilo sa nám znížiť. Nevyšiel nám však záver druhej dvadsaťminútovky, inkasovali sme dva góly a v tretej tretine sa dohrávalo."

Piešťany - Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Góly: 13. Pašek (Stupka, Holovič, 38. Leppänen (Peško, Petráš), 48. Petráš (Haring, Leppänen) - 10. Hvila (Štals), 56. Kurali (Sýkora)

Rozhodovali: Stano Junek, Šefčík, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 802 divákov

Piešťany: Rybár - Brňák, Leppänen, Šedivý, Škadra, Leško, Rais, Bučka, Románek Petráš, Peško, Haring Stupka, Holovič, Pašek Toman, Mišura, Klempa Konečný, Vaculín, Hudec

Poprad: Landsman - Suchý, Kurali, Fabian, Dinda, Kasík, Malina, Makovský, Gaborčík Sýkora, Paukovček, Gríger Paločko, Takáč, Kroták Hvila, Boltun, Rapáč Štrauch, Štals, Matis.

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Sme radi, že sme konečne Poprad porazili. Hra bola vyrovnaná. My sme mali viac šťastia a dali sme o gól viac. Mrzí ma, že sa to zdramatizovali v závere, ale ustáli sme to."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Nezačali sme zle. Dali sme gól a viedli sme, ale po našej hrubej chybe sme dostali vyrovnávajúci gól. V druhej tretine to bolo vyrovnané, ale domáci sa ujali vedenia. V tretej časti sme inkasovali pri našom zbytočnom faule. Kontaktný gól počas presilovej hry nám už nepomohol. Domáci vyhrali zaslúžene."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nitra vyhrala v Bystrici 3:2, Košice budú prvé