Nie som už taký efektívny, ale dôležitý je tím, hovorí Višňovský

Ľubomíra Višňovského (s číslom 11) sa snažia odzbrojiť od puku až dvaja hráči Arizony.
Ľubomíra Višňovského (s číslom 11) sa snažia odzbrojiť od puku až dvaja hráči Arizony. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. mar 2015 o 14:11

Slovenský obranca v nahustenom programe niektoré zápasy vynecháva, aby si lepšie oddýchol. Takú majú dohodu s trénerom Jackom Capuanom.

NEW YORK. Hokejista Ľubomír Višňovský má tridsaťosem rokov a je vďačný za každý zápas, ktorý ešte môže odohrať v NHL. Predchádzajúcu sezónu mu pokazil silný otras mozgu, v aktuálnej ho pribrzdili bolesti chrbta.

"Nesťažujem sa. Som rád, že po všetkých zraneniach v ostatnom období môžem hrať. Nie je však jednoduché stále sa vracať späť do kolotoča NHL," povedal Višňovský v rozhovore pre Pravdu.

Priznal, že v nahustenom programe niektoré zápasy vynecháva, aby si lepšie oddýchol. Takú majú dohodu s trénerom Jackom Capuanom.

V minulosti patril Višňovský medzi najlepších a najproduktívnejších obrancov sveta.

"Chce mať na play-off pripravených všetkých sedem obrancov. Keď ma tréner šetrí, je to lepšie pre moje telo," vysvetlil.

Višňovského priemerný čas strávený na ľade klesol pod dvadsať minút. A v 43 zápasoch strelil iba štyri góly.

"Raz hrám devätnásť minút, inokedy dvadsať alebo osemnásť. Podľa potreby. Snažím sa vždy pomôcť tímu. Nie som taký efektívny ako v minulosti, ale dôležitý je tím a to, že vyhrávame. Potrebujeme ešte pár bodov a play-off nám už neujde," uviedol Slovák.

Islanders hrajú v tejto sezóne skvelý útočný hokej. Viac gólov ako oni (214) nastrieľali v doterajšej časti sezóny už iba hráči Tampy Bay (222).

Vo Východnej konferencii sú aktuálne na treťom mieste. A s veľkou pravdepodobnosťou postúpia do play-off.

"Na začiatku urobilo vedenie klubu perfektnú výmenu, keď získalo Boychuka s Leddym. Vystužila sa tým obrana. John Tavares to ťahá vpredu a Jaro Halák v bránke. Máme dobre zložený tím. Len nám nesmú dôjsť v rozhodujúcich chvíľach sily," uzavrel Višňovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nie som už taký efektívny, ale dôležitý je tím, hovorí Višňovský