NHL o prvom Jurčovom góle: Je to krása

Bishopa v bránke Tampy ešte Jurčo neprekonal, vynahradil si to v zápase proti Anaheimu. Detroit však opäť prehral.
Bishopa v bránke Tampy ešte Jurčo neprekonal, vynahradil si to v zápase proti Anaheimu. Detroit však opäť prehral. (Autor: TASR / AP)
Sportnet|18. dec 2013 o 10:11

Slovák Tomáš Jurčo strelil v NHL svoj prvý gól. O tomto momente som sníval od malička, hovorí.

NEW YORK. „Tomas Jurco's first NHL goal is a beauty.“ Takýto titulok dostalo video z oficiálneho Youtube kanálu NHL, na ktorom je zachytený premiérový gól Slováka Tomáša Jurča v zámorskej hokejovej lige. Páčil sa nielen editorom.

Gól síce o výsledku napokon nerozhodol (Detroit prehral s Anaheimom 2:5), ale mladý Košičan mal z neho veľkú radosť.

„Samozrejme, na tento gól nikdy nezabudnem. O tomto momente som sníval od malička. Škoda prehry, ale všetky pocity okolo toho sú nezabudnuteľné," povedal Jurčo pre portál hokej.sk.

Fotil sa s pukom

Pamiatku na premiérový presný zásah mu bude pripomínať i odložený puk.

„Ani neviem, kto mi ho zobral, ale po stretnutí som sa s ním fotil spoločne s chalanmi, ktorí mi prihrali. Nevedel som, že je tu taký zvyk a neskôr mi ho vraj odovzdajú zarámovaný," dodal pre hokej.sk Jurčo.

„Zrejme ma neminie aj nejaká platba do tímovej kasičky, to zistím, až keď sa meno s cifrou objavia na nástenke v šatni.“

Prvý gól Tomáša Jurča v NHL

jurco_gol.gif

Detroit striedal brankára

20-ročný Jurčo, ktorý nastúpil vo formácii s Pavlom Dacjukom a Danielom Alfredssonom, odohral len svoj druhý zápas v profilige a hneď ho aj vyhlásili za tretiu hviezdu.

Na ľade bol trinásť minút, zaznamenal jeden plusový bod a jednu strelu. Jeho krajan Tomáš Tatar si zahral štrnásť minút, dvakrát ohrozil bránku súpera a pripísal si jednu mínusku.

Skóre Jurčo otvoril v čase 3:15, keď sa po prihrávke od Drew Millera ocitol sám pred brankárom Jonasom Hillerom a prekonal ho perfektným blafákom.

Už o 25 sekúnd však Jakob Silfverberg vyrovnal a spustil gólovú smršť Ducks.

Anaheim skóroval v prvej tretine štyrikrát, vyhnal Jonasa Gustavssona z bránky a nakoniec sa tešil zo šiesteho víťazstva po sebe. Svoj 22. gól v sezóne strelil útočník hostí Corey Perry, ktorý skóroval 9-krát z posledných 22 zápasov.

"Dnes to nebol ideálny zápas, dostali sme veľa gólov. Som presvedčený, že sa poučíme a v ďalšom súboji budeme hrať lepšie," hovorí Jurčo, hráč širšej nominácie na zimné olympijské hry do Soči.


Detroit - Anaheim 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)

Góly: 4. JURČO (D. Miller, Quincey), 59. Cleary (Glendening) - 4. Silfverberg (Beauchemin, Cogliano), 6. Bonino (Winnik, T. Selänne), 19. Perry (Lovejoy), 20. Vatanen (Cogliano, S. Koivu), 33. S. Koivu (Cogliano, Vatanen)

(za domácich JURČO 1+0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL o prvom Jurčovom góle: Je to krása