Opora Bruins je späť. Rask je blízko k návratu do NHL

Fínsky brankár Tuukka Rask v drese Bostonu.
Fínsky brankár Tuukka Rask v drese Bostonu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. jan 2022 o 08:10

Fínsky brankár čaká len na povolenie lekárov.

BOSTON. Brankára Tuukku Raska zrejme opäť uvidíme v NHL. Ak dostane povolenie od lekárov, mohol by hrať už cez víkend. V sezóne doposiaľ nenastúpil po tom, ako v júli absolvoval operáciu bedrového kĺbu.

Počas svojej rehabilitácie trénoval v klubových priestoroch spolu s tímom. Ak dostane povolenie medikov, rozohrať by sa mal v AHL v tíme Providence Bruins tento víkend.

"Myslím, že všetko ide podľa plánu," hovoril tréner Bruce Cassidy. "Samozrejme, závisí to od rozhodnutia doktorov, je to jedno, či by nastúpil v AHL alebo NHL, musí dostať lekárske povolenie."

Jeho agent povedal, že zmluvu stále nemá podpísanú. S tímom nebude cestovať na najbližšie vonkajšie zápasy. Začne zrejme v AHL, tím Providence hrá v piatok a v nedeľu doma.

Tuukka Rask má za sebou 560 zápasov NHL, z ktorých vyhral 306. Viac ako 100 zápasov odchytal aj v play off a úspešnosť zákrokov si drží nad úrovňou 92 %.

V sezóne 2013/14 vyhral Vezina Trophy pre najlepšieho brankára ligy a má aj Stanley Cup z roku 2011, aj keď vtedy v play off nechytal.

Ak sa vráti ako v starej forme, tímu môže pomôcť.

"Vyzerá veľmi dobre. Po operácii je vždy ťažké povedať ako to dopadne, aké budú komplikácie a tak ďalej," hovoril tréner Cassidy. "Dostal sa cez to, pracoval na sebe. Každé ráno som ho videl v posilňovni v jeho naplánovanom čase.

Berie to zodpovedne a chce sa dostať naspäť čím skôr. Dávam mu kredit, 100 percent, za jeho pracovnú morálku. Na ľade vyzerá dobre a čas ukáže ako to dokáže preniesť do hry."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Opora Bruins je späť. Rask je blízko k návratu do NHL