Nevídaná gólová prestrelka s víťazstvom kamzíkov

Diváci videli v prvom semifinále 12 gólov, napokon sa radovali Popradčania.
Diváci videli v prvom semifinále 12 gólov, napokon sa radovali Popradčania. (Autor: TASR/Lukáš Furcoň)
Sportnet|16. mar 2011 o 00:00

Nevídanú gólovú prestrelku prinieslo prvé semifinále play-off hokejovej extraligy medzi Popradom a Banskou Bystricou.

Pod Tatrami sa hral hokej ako remeň a diváci boli svedkami neuveriteľných dvanástich presných zásahov. O víťazovi duelu sa rozhodlo až v samom závere, keď kapitán Kroták po ukážkovej akcii s Lapšanským zaznamenal siedmy gól domácich.

POPRAD. Základ svojho víťazstva položili Podtatranci už v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Keď v priebehu druhej časti viedli už rozdielom štyroch gólov, zdalo sa byť všetko jasné. Bojovní barani však nezložili zbrane a po prestriedaní brankárov, akoby chytili druhý dych.

„Zápas sme začali dosť zaspato. Súper tam mal protiútoky dvoch na jedného, no našťastie sme po nich neinkasovali. Naopak, boli sme to my, kto šiel do vedenia a zápas sme mali v rukách. Za stavu 5:1 sme však dosť poľavili a takmer to dopadlo remízou. V ďalších zápasoch si niečo podobné nemôžeme dovoliť. Poľavili sme v napádaní súpera a rovnako tak v bránení, čo sa nám mohlo vypomstiť. Musíme to pred svojou bránkou viac zaistiť. V závere sme našťastie po peknej akcii vsietili aj siedmy gól. Verím, že úspešní budeme aj v druhom zápase,“ povedal po stretnutí jeden z najlepších hráčov na ľade, domáci útočník Adam Lapšanský.

Víťazstvo pečatil Kroták

Víťazstvo kamzíkov pečatil parádnym gólom práve po akcii s Lapšanským, kapitán Arné Kroták.

„Ťažko povedať bezprostredne po zápase, prečo sme za stavu 5:1 takto poľavili. Je pravdou, že v semifinále play-off sa výsledok 7:5 len tak ľahko nevidí. Strata koncentrácie a chvíľkové poľavenie dodalo Bystričanom chuť. Začali hrať viac s pukom, strelili dva góly po sebe a pre nás to v tom čase bolo dosť zlé,“ poznamenal A. Kroták.

Ofenzíva prevýšila defenzívu

V zápase bolo až príliš veľa chýb, no na druhej strane nechýbala iskra ani napätie na obidvoch stranách.

„Zápas mal všetko, čo mal mať. Diváci sa bavili, no my sme v niektorých momentoch, hlavne za stavu 6:5 tŕpli. Tak skúsenému mužstvu, aké máme, by sa to stávať nemalo. Záverečný vabank súperovi našťastie nevyšiel a po peknej akcii som to už ja zakončoval do prázdnej brány. Verím, že v ďalšom zápase to už z našej strany nebude ako na hojdačke. Viac sa musíme venovať defenzíve a nerobiť toľko chýb. Keď budeme viesť, nemôžeme si dovoliť poľaviť,“ dodal A. Kroták.

Po dôležitom prvom víťazstve bol domáci tréner Ján Jaško pochopiteľne spokojný. Na druhej strane si však uvedomoval herné výpadky svojho mužstva v obrannej hre, po ktorých si jeho zverenci zbytočne sami skomplikovali situáciu.

„Začali sme so zámerom vytvoriť tlak na súpera, no keď sa nám to podarilo, až príliš sme sa uspokojili. Za stavu 5:1 sme vyrobili veľké chyby v defenzíve a tak máme nad čím premýšľať. Svojmu mužstvu som však stále veril, no ponaučenie si z tohto vziať musíme. Okrem víťazstva ma teší i to, že sme pretrhli sú streleckú mizériu zo štvrťfinálovej série so Skalicou. Súper ukázal, že sa nevzdá za žiadneho stavu a preto ho my v ďalších súbojoch nemôžeme vlastnou nekoncentrovanosťou postaviť na nohy. Základom bude dostať puk čo najrýchlejšie zo svojho obranného pásma, teda zjednodušiť hru pred svojim brankárom,“ uviedol J. Jaško.

((a))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nevídaná gólová prestrelka s víťazstvom kamzíkov