Nestoja o nálepku remízového kráľa

Tvorca hry. Predpoklady má Labun, hoci musí dohnať výpadok.
Tvorca hry. Predpoklady má Labun, hoci musí dohnať výpadok. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|13. sep 2011 o 00:00

Nevšednú bilanciu majú druholigoví futbalisti Moldavy v doterajšom priebehu tohto ročníka. Sú naozajstným remízovým kráľom, veď z ôsmich stretnutí päťkrát sa rozišli so súperom zmierlivo.

Ba čo viac, štyrikrát sa ich vystúpenie skončilo pre fanúšikov nesympatickým výsledkom 0:0.

MOLDAVA. Aby sme pri výpočte zaujímavých momentov boli úplní, naši dali iba tri góly (jeden znamenal víťazstvo, dva zase podmienili nerozhodný výsledok) , pričom naposledy napli sieť súpera pomerne dávno - v 3. kole. Zdá sa, že nad kolektívom FK Bodva visí akási remízová kliatba.

Ešte to nemajú v krvi

Dôvody sú však prozaickejšie. Jednak vzhľadom na masívnu obmenu súpisky mančaft stále iba hľadá správne noty a okrem toho po odchode Gavláka či zranení Jurka nie je vpredu kanonier, ktorý by dokázal vylepšovať skóre. Aj preto sú naši v „červených“ číslach. V tejto situácii možno veriť realizačnému tímu aj funkcionárom, že sú už poriadne nervózni z toho, že stále nemajú v košiari zahraničné posily – Japonca Nakamuru a Brazílčana Dyjana, ktorých papiere sa túlajú kdesi po Európe. Taktiež ešte nie je vybavený aj príchod Baláta, ktorý pôsobil predtým v Poľsku.. „Chceme hrať útočne, ale nemáme to ešte v krvi, aby sme boli efektívnejší. Pokiaľ budeme v plnom stave, tak verím, že pribudnú i góly,“ povzdychol si kormidelník Miroslav Čopjak a dodal: „Učím chlapcov nový štýl hry, prácu s loptou. No chýba nám viac ofenzívnej odvahy. Musia si osvojiť správne návyky.“

Chce konkurenciu

Naposledy na ihrisku Rimavskej Soboty mali namále skôr Gemerčania než naši. Hostitelia si nevy〜pracovali poriadnu šancu, kým Labun, Frizoni a hlavne Sienawski mohli rozhodnúť. Keď im to nevyšlo, pobral sa na „pomoc“ domáci Rubint, ktorý pri obrannom zákroku trafil hlavou žrď Pulenovej brány. Kormidelník FK Bodva sa nádeja, že po stabilizovaní kolektívu bude mať väčšiu konkurenciu na každý ofenzívny post. „Nateraz skôr improvizujeme a aj preto dostal šancu od začiatku zápasu napríklad Schnurer z béčka. Tvorcom hry by mohol byť Labun, len po operácii jeho pohyb ešte tým stále trpí. Pomaly sa však do toho dostáva,“ dodal M. Čopjak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nestoja o nálepku remízového kráľa