Nesmieme sa uspokojiť vysokým víťazstvom, upozorňuje Mráz

Takto to v sobotu v Nitre vyzeralo pomerne často. Až deväťkrát.
Takto to v sobotu v Nitre vyzeralo pomerne často. Až deväťkrát. (Autor: TASR)
SITA|28. feb 2015 o 21:08

Nitra v úvodnom zápase štvrťfinálovej série playoff nedala Martinu žiadnu šancu. Vyhrala 9:2.

NITRA. Osobnosťou prvého štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy sa stal hokejista HK Nitra Jozef Stümpel. Skúsený center sa na výhre 9:2 nad MHC Mountfield Martin podieľal hetrikom a jednou asistenciou.

"Sme radi, že sme vyhrali. Je to však len prvý zápas. Vedieme v sérii 1:0 a veríme, že budeme pokračovať vo víťaznom trende,“ rozhovoril sa Jozef Stümpel.

V sobotu si v Nitra aréne pripísal na svoje konto aj víťazný gól. A hoci výsledok hovorí jednoznačne v prospech domácich, na ľade sa najmä v prvých štyridsiatich minútach tuho bojovalo.

"Nebol to jednoduchý zápas. Dostali sme trochu hlúpy gól na 1:3, ale to patrí k tomu. Našťastie sme sa pozbierali a dotiahli duel do víťazného konca,“ uviedol Stümpel.

Proti Martinu dosiahol tretí hetrik v tejto sezóne.

Mráz má možno zlomenú lícnu kosť

Prvý útok Nitry bol v prvom štvrťfinále s Martinom na neudržanie. Stümpel s Lukášom Novákom a Romanom Tománkom zaznamenali dokopy jedenásť bodov.

"Základ je, že celé mužstvo zaberie v každom zápase. A potom to bude padať aj ďalším útokom,“ doplnil hokejista so skúsenosťami z NHL.

Zlomovým momentom súboja bol gól Richarda Mráza na 4:2. Martinčania sa krátko pred ním dotiahli na rozdiel gólu. A boli nepríjemní.

cech.jpg

Jakub Čech to v Nitre nemal vôbec jednoduché. Takto zasahoval pri šanci Juraja Štefanku. FOTO - TASR.

Štvrtý zásah však otupil ich ďalšie veľké snaženie. "Je jedno, ktorý gól bol najdôležitejší. Podstatné je, že sme vyhrali," povedal Richard Mráz.

"Dnes sme nenechali Martin veľmi dýchať, mne to potom padlo za stavu 3:2. V ďalších zápasoch sa musíme vyvarovať menších chýb v obrane. Nesmieme sa uspokojiť s vysokým víťazstvom. Aj v ďalších súbojoch musíme hrať naplno od začiatku ako dnes,“ dodal.

Zo šatne HK Nitra putoval na röntgenové vyšetrenia. "Možno mám zlomenú lícnu kosť,“ prezradil.

Na zápas už zabudli

Martinčania chceli sériu s Nitrou začať čo najlepšie, ale v poslednej tretine už nestačili odolávať nájazdom domácich hráčov. Záverečnú dvadsaťminútovku prehrali 0:5.

"Za stavu 5:2 či 6:2 už hrali Nitrania uvoľnene a s ľahkosťou. Na nás to celé padlo a im už všetko padalo," hovoril Dominik Fujerík.

"Zo začiatku sme sa chceli ubrániť ich tlaku, ísť do protiútokov. Keď sme stiahli na 2:3, verili sme v obrat. Dostali sme však štvrtý gól a potom už domácim vyšlo všetko," pokračoval.

Útočník MHC Mountfield nastúpil prvýkrát na zápas v zlatej prilbe pre autora najkrajšieho januárového gólu v Tipsport extralige. Jeho gól na 1:3 patrí zasa medzi najkurióznejšie v ročníku.

Strela spoza modrej vypadla Lakosilovi z lapačky a puk sa dokotúľal za bránkovú čiaru.

"Mali sme skúšať strieľať odvšadiaľ, dnes mi to padlo od modrej. Škoda, že sme nedali viac gólov. Na tento zápas sme už zabudli, v nedeľu nás čaká ďalší a veríme v lepší výsledok,“ uzavrel Fujerík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nesmieme sa uspokojiť vysokým víťazstvom, upozorňuje Mráz