Nemôžeme sa báť, upozorňuje hráč Banskej Bystrice pred semifinále

Hokejisti Banskej Bystrice sa pokúsia odplatiť Košičanom prehru z vlaňajšieho finále.
Hokejisti Banskej Bystrice sa pokúsia odplatiť Košičanom prehru z vlaňajšieho finále. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. mar 2016 o 10:42

Vlani sa dostali až do finále, v boji o titul hokejistov Banskej Bystrice porazil HC Košice. Teraz sa oba tímy stretnú už v semifinále play off.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice vstúpia do semifinálových bojov play off proti HC Košice s jednoznačným cieľom - prebojovať sa do finále. Uvedomujú si, že úspech im môže priniesť iba poctivá práca.

V nedeľu odohrajú prvý zápas na ľade súpera a chcú v ňom prekvapiť. "Ideme do Košíc s cieľom vyhrať. Chceme tam uspieť," vyhlásil pred sériou najproduktívnejší banskobystrický útočník Juraj Majdan.

Myslí si, že veľa gólov v semifinálových dueloch padať nebude. "Pôjde sa z dobre organizovanej obrany do útoku, kde to bude rovnako ťažké, pretože Košice majú výbornú defenzívu, najlepšiu v celej lige," hovorí.

"Osobne si myslím, že veľa gólov padať nebude, i keď súper disponuje silným útokom. V tíme majstra majú dobrých korčuliarov a na veľkom klzisku to vedia patrične využiť. My sa nemôžeme báť. Musíme hrať svoj hokej a dávať góly."

Ako to vyzeralo v Banskej Bystrici po postupe do semifinále.

Tréner Vladimír Országh nechcel prezradiť taktiku, s ktorou na východe Slovenska vyrukuje. S hráčmi si dôsledne preštudovali videozáznamy súpera, podrobne si rozobrali hru Košíc a svojich zverencov zodpovedne na sériu pripravil.

"Uvedomujeme si, proti komu hráme. Ide o majstrovský tím a víťaza ligy, teda jej základnej časti," hovorí Országh.

"Urobili sme si rozbor. Vieme, ktoré sú silné stránky Košíc a budeme sa ich snažiť eliminovať. Oba tímy majú veľmi dobrých strelcov. Po príchode trénera Čadu dominuje v košickom celku kvalitná defenzíva. Je veľmi dobre prepracovaná, avšak aj my sa chceme sústrediť na dobrú defenzívnu činnosť. Tiež máme hráčov, ktorí vedia dať gól. Takže všetko je otvorené."

Košičania vo vlaňajšej sezóne bojovali s Banskou Bystricou o titul vo finále a boli úspešnejší i vďaka tomu, že stopercentne využili domáce prostredie. Aj preto Bystričania kladú dôraz už na prvé duely u súpera.

"Musíme podávať poctivé výkony a hrať to, čo máme. Iba tak si vytvoríme šancu na úspech," hovorí kapitán Milan Kytnár.

"Nálada v kabíne je výborná. Mali sme dostatok času na oddych i prípravu na semifinále. Verím, že hneď v prvom zápase v Košiciach to bude vidno. Potrebujeme si u súpera vytvoriť čo najlepšiu pozíciu do ďalších bojov."

kytnar_res.jpg

Sprava útočník Banskej Bystrice Milan Kytnár, riaditeľ klubu Michal Longauer a primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko počas odovzdania ocenení pre najlepších športovcov mesta Banská Bystrica za rok 2015. Klub HC '05 sa stal najlepším kolektívom. FOTO - TASR.

Banskobystričania sa môžu oprieť aj o skúseného centra - tridsaťdeväťročného Michala Handzuša. Platný je na buly, v presilovkách i v oslabeniach. Vo štvrťfinále neokúsil chuť prehry, keďže nastúpil až na duely v Trenčíne a pred vlastnými priaznivcami sa predstavil potom v piatom, rozhodujúcom zápase série.

"Vieme, že nás čaká ťažký súper. Musíme minimalizovať jeho šance. Malo by to byť hlavne o dobrej obrane, samozrejme, treba dávať aj góly. Košice vyhrali základnú časť. Majú veľmi dobré mužstvo, rýchlych hráčov, organizovanú obranu. Je to pre nás výzva a my sa ňu tešíme. Chceme vyhrať," uzavrel Handzuš.

Program semifinále play off

(hrá sa na 4 víťazné zápasy)

Prvý zápas - nedeľa 27. marca:

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00 h)

Druhý zápas - pondelok 28. marca:

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00)

Tretí zápas - štvrtok 31. marca:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice (17.00)

Štvrtý zápas - piatok 1. apríla:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice (17.00)

Prípadný piaty zápas - pondelok 4. apríla:

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00)

Prípadný šiesty zápas - streda 6. apríla:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice (17.00)

Prípadný siedmy zápas - piatok 8. apríla:

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nemôžeme sa báť, upozorňuje hráč Banskej Bystrice pred semifinále