Nemecký brankár: Favoritmi skupiny sú Slováci, nie Rusi

(Autor: SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Tomáš Prokop|29. apr 2011 o 19:02

Hrdinom otváracieho zápasu bol nemecký brankár DENNI ENDRAS. Rusom pochytal 31 striel a potvrdil skvelú výkonnosť z minuloročných MS.

Nemcom sa podarilo oplatiť Rusom semifinálovú prehru z vlaňajších majstrovstiev sveta. Hrdinom otváracieho zápasu bol nemecký brankár DENNIS ENDRAS. Rusom pochytal 31 striel a potvrdil skvelú výkonnosť z minuloročných MS. Na nich sa stal po senzačnom štvrtom mieste nemeckej reprezentácie najužitočnejším hráčom turnaja. Kvality dvadsaťpäťročného gólmana potvrdzuje aj to, že na budúcu sezónu má podpísaný jednocestný kontrakt s Minnesotou Wild.

Hrali ruskí hráči tak slabo, alebo vy ste podali taký výborný výkon?

"My sme hrali naplno šesťdesiat minút. Myslím si, že lepším tímom sme boli prvé dve tretiny, potom sme dokázali výsledok udržať."

Bol to váš najdôležitejší zápas v kariére, v ktorom ste vychytali čisté konto?

"Zažil som už pár podobných zápasov, ale toto je o to krajšie, že na svetových šampionátoch sme prehrali s Rusmi posledných 36 zápasov."

Boli ste pred stretnutím nervózny?

"Áno, boli sme všetci trošku nervózni. Rusi majú silný tím, ktorý vzbudzuje rešpekt, ale sme šťastní, že sme to prekonali a vyhrali."

Vlani ste boli najužitočnejším hráčom majstrovstiev sveta, tento rok ste zasa začali ocenením pre hráča zápase, čo viac si priať?

"Je to super, ale zatiaľ to je len jeden zápas. Teraz sa musíme sústrediť na nedeľňajší zápas proti Slovensku."

Sú výkony Nemecka "zázrakom na ľade"?

"Je to zázračný rok nemeckého hokeja (úsmev)."

Už pred začiatkom turnaja ste povedali, že favoritom skupiny sú Slováci a nie Rusi. Trváte na tom?

"Určite, som o tom presvedčený. Majú výbornú zostavu, hrajú pred domácim publikom, takže majú všetky predpoklady, aby uspeli. My sme však pripravení ich vyzvať. Nebojíme sa, budeme sa snažiť hrať našu hru a uvidíme, čo sa stane."

Dnes vám fandilo aj množstvo slovenských fanúšikov v hľadisku. Cítili ste sa ako doma?

"Vždy je skvelé, ak vás podporujú aj diváci z iných krajín. Je to výborný začiatok turnaja. Celkovo sa tu cítim veľmi dobre, ľudia v Bratislave sú veľmi milí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nemecký brankár: Favoritmi skupiny sú Slováci, nie Rusi