Nemci vyhrali nad Lotyšmi 3:2 vďaka premenenému nájazdu

Nemci zdolali Lotyšov 3:2.
Nemci zdolali Lotyšov 3:2. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. máj 2014 o 14:56

Lotyši dvakrát dotiahli náskok Nemcov, tretíkrát sa im to však nepodarilo.

MINSK. Hokejisti Nemecka zdolali vo svojom druhom zápase na MS Lotyšsko 3:2 a na konte majú už 5 bodov.

O víťazný gól sa postaral Thomas Oppenheimer, ktorý v 56. minúte premenil trestné strieľanie.

Gól na 3:2

nemec.gif

Nemecko sa v utorok o 15.45 stretne s Fínskom, na Lotyšov čaká v rovnaký deň o 19.45 Kazachstan.

B-skupina

Nemecko - Lotyšsko 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 13. Nöbels (Oppenheimer, Hordler), 21. Mauer, 56. Oppenheimer (tr. strieľ.) 19. Pujacs (M. Redlihs, Keninš), 28. M. Redlihs (Keninš). Rozhodcovia: Patafie (USA), Ronn (Fín.) Dehaen (Franc.), Kilian (Nór), vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 11.200 divákov.

Nemecko: Grubauer Ankert, Braun, Kohl, Hordler, Krüger, Akdag, Müller Mauer, Barta, Schütz Hospelt, Oppenheimer, Nöbels Kink, Seidenberg, Pietta Plachta, Weiss, Draisaitl Rieder

Lotyšsko: Gudlevskis Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, M. Jass, Lavinš Daugavinš, M. Redlihs, Keninš Girgensons, Lipsbergs, Indrašis Vasiljevs, Niživijs, Cipulis Dzerinš, Meija, K. Jass Berzinš.


Po tom, čo Lotyši v úvode stretnutia nepremenili niekoľko sľubných príležitostí, sa vedenia ujal ich súper. Oppenheimerovu akciu zakončil úspešnou dorážkou Nöbels a Nemecko viedlo od 13. minúty 1:0. V 19. minúte sa v neprehľadnej situácii okolo bránky Nemecka najlepšie zorientoval dôrazný Pujacs a vyrovnal na 1:1.

Nemci však získali tesný náskok späť už po 30. sekundách druhej časti. Maurer využil nepozornosť lotyšskej obrany, natlačil sa pred bránku a prekonal Gudlevskisa. Lotyši odpovedali v 28. minúte, keď v nájazde dvoch proti jednému Keninš posunul puk Redlihsovi a ten nezaváhal - 2:2.

Nemci sa však aj tretíkrát v zápase dostali do vedenia. V 56. minúte bol Oppenheimer faulovaný v samostatnom úniku a nariadené trestné strieľanie premenil strelou medzi Gudlevskisove betóny. Lotyši sa v závere zápasu snažili o vyrovnanie, brankár Nemcov Grubauer však už neinkasoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nemci vyhrali nad Lotyšmi 3:2 vďaka premenenému nájazdu