Nemať v hlavách voľné myšlienky

Sportnet|27. mar 2009 o 00:00

Na domáci ľad sa už vrátiť nechcú a barážovú sériu s Piešťanmi chcú popradskí hokejisti ukončiť už zajtra. K tomu je potrebné, aby vyhrali v dnešnom

i v zajtrajšom súboji na ihrisku súpera. Úvodné dva zápasy pod Tatrami niečo naznačili, nielen to, že Podtatranci sú lepším mužstvom, ale i to, že sústrediť by sa mali od úvodného buly, a nie až od druhej tretiny.

POPRAD. Uvedomuje si to aj dvojgólový strelec druhého súboja René Jarolín.

"Musíme sa vyvarovať zlých začiatkov z domácich stretnutí. Nemôžeme si dovoliť prehrať v oboch dueloch na svojom ľade prvé tretiny. Našťastie sa nám to zakaždým podarilo otočiť a v sérii vyhrávame 2:0. V hokeji je možné všetko, ale myslím si, že výkonnostný rozdiel medzi oboma mužstvami je dosť výrazný. Do Piešťan ideme s tým, že chceme vyhrať oba zápasy. Chlapci síce vedia korčuľovať, bojujú, ale my musíme hrať zodpovedne dozadu a dať viac gólov ako súper. Musíme to tam zvládnuť a nikto z nás si nepripúšťa, že by sme do Popradu neprišli už za rozhodnutého stavu 4:0. Najdôležitejší je teraz najbližší duel, verím, že v ňom už konečne dáme prvý gól, aby sme už konečne nemuseli doháňať náskok súpera," povedal nám R. Jarolín.

Hrať bez prestávky

Piešťanci sa napriek manku nevzdávajú a doma sa chcú predviesť v lepšom svetle.

"V obidvoch zápasoch sme predviedli slušné prvé tretiny. Druhé časti hry sme však* absolútne nezvládli, inkasovali sme rýchle góly a bolo po nás. Prestávka medzi prvou a druhou tretinou nám nesvedčí, asi by sme mali hrať ako u žiakov bez pauzy," úsmevne uviedol tréner Piešťan Milan Klement.

Asistent popradského kouča Vladimír Turan húževnatého súpera ešte vonkoncom neodpisuje.

"V druhom zápase nastalo to, čoho sme sa najviac obávali, že u hráčov po vysokom víťazstve došlo k uspokojeniu. V Piešťanoch by sa nám to mohlo vypomstiť, preto sa nemôže opakovať, aby sme súperovi znova poskytli náskok. Musíme popracovať hlavne na myslení hráčov, aby nemali voľné myšlienky. Neboli to ľahké zápasy, možno iba výsledkovo. Piešťany vzdorovali a doma určite budú ešte viac," konštatoval V. Turan.

RICHARD HUDEČEK

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nemať v hlavách voľné myšlienky