Nebojácnosť mladého rómskeho kapitána

Kapitán Anton Ribár si zvykol na novú rolu.
Kapitán Anton Ribár si zvykol na novú rolu. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|3. dec 2011 o 00:00

Po nástupe ku kormidlu druholigových futbalistov FK Bodva Moldava tréner Vladimír Goffa urobil niektoré rezy a kroky, ktoré možno nikto nepredpokladal.

MOLDAVA. Sledoval tým aj zvýšenie motivácie inak ospalého tímu. Jedným z jeho prvých nečakaných rozhodnutí bolo, že sa rozhodol zveriť kapitánsku pásku Antonovi Ribárovi.

Dvojnásobná radosť

Róm a kapitán? A navyše taký mladý, iba dvadsaťročný? Prečo nie – povedal si Goffa a tento ťah mu stopercentne vyšiel. V piatok pred svojím prvým zápasom s Podbrezovou vyrukoval s touto informáciou a určite mnohí si nevedeli vysvetliť, čo tým sleduje. Inak, vraj lodivod už neraz zopakoval, že to bola naozaj dobrá vec, na ktorú sa odhodlal. Hoci možno daktorí si mysleli, že ide o risk či zbytočný úlet. Lenže kouč vedel, čo činí. Možno však jeho predstava bola aj taká, že v každom zápase sa bude kapitán meniť, no do konca jesene ním zostal tento mladík. „Možno som ho presvedčil, že na to mám,“ poznamenal skromne futbalista, ktorý sa ocitol v dôležitej role. Inak, tá mu nie je cudzia, veď ako žiak či dorastenec už privoňal k tejto pozícii. Teraz je to ale predsa náročnejšie a zodpovednejšie. „V našom tíme sú ale zväčša mladí chlapci, takže mi to nepripadá také výnimočné. Akurát Novák s Labunom sú starší.“ A rešpektujú vás?“ Snažíme sa o súčinnosť, spolu robíme niektoré veci. Nikto sa nad nikoho nevyvyšuje. Našťastie, ešte som v zápase nič vážne nemusel riešiť, napríklad s rozhodcami,“ pousmial sa A. Ribár. Práve s jeho nástupom do úlohy kapitána sa začalo aj tímu dariť, takže má dvojnásobnú radosť. „Po príchode trénera Goffu sa všetko zmenilo, hlavne taktika. Máme radosť z futbalu a hra nám ide lepšie. Predtým sme len trénovali, no zápasy nevychádzali, teraz je to už celkom iné. Nie sme v tabuľke dolu, ľahšie sa nám dýcha a dokázali sme, že máme na viac.“ Ribár len vyjadril želanie, aby káder zostal pokope a napriek niektorým informáciám nedošlo k odchodom, oslabeniu súpisky. Príchodom zamýšľaných posíl je ale možné, že v odvete ani on nebude kapitánom. „Všetko je v rukách trénera, on o tom rozhoduje. Ja sa budem však stále snažiť zo všetkých síl,“ podotkol futbalista, ktorý môže byť na ihrisku vzorom pre rómsku komunitu. Aj preto má na tribúnach dostatok svojich podporovateľov a vlastný fanklub, ktorí tvoria rómski diváci nielen z Moldavy, ale i z Jasova či Medzeva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nebojácnosť mladého rómskeho kapitána