Naša domáca forma musí byť 100-percentná, myslí si Ferguson

SITA|10. jan 2009 o 13:57

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson si myslí, že jeho zverenci musia vyhrať svoje domáce stretnutia.

MANCHESTER. Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson si myslí, že jeho zverenci musia vyhrať svoje domáce stretnutia v prípade, že chcú pomýšľať na zisk ďalšieho domáceho ligového titulu. "Červení diabli" sú momentálne na treťom mieste tabuľky Premier League, na vedúci Liverpool strácajú sedem bodov, majú však dva zápasy k dobru. Už v nedeľu sa v šlágri kola stretne úradujúci majster United s vicemajstrom, londýnskou Chelsea.

Manchester bude mať výhodu domáceho prostredia a podobne tak aj v dueloch s ďalšími adeptmi na titul Arsenalom Londýn a Liverpoolom. Aj v dohrávaných stretnutiach proti Fulhamu a Wiganu Athletic budú mať futbalisti z Old Traffordu výhodu domáceho publika. "Naša domáca forma musí stopercentná. Iba tak máme šancu na zisk ligového titulu," skonštatoval škótsky kouč a jeden z najúspešnejších lodivodov Premier League. Glasgowský rodák však momentálne myslí hlavne na nedeľňajší duel s Chelsea. Práve klubu ruského miliardára Romana Abramoviča "ukradli" Cristiano Ronaldo a spol. minulý rok domáci titul a tiež víťazstvo v Lige majstrov. "Našou prioritou je teraz nedeľňajší zápas. Stretneme sa so súperom, ktorý nás môže na našej ceste ohroziť," dodal 67-ročný Ferguson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Naša domáca forma musí byť 100-percentná, myslí si Ferguson