Narazený Tabaček tíšil bolesť tabletkami

Sportnet|28. aug 2009 o 00:00

Tri zo štyroch individuálnych ocenení zostali na Cassovia Hockey Cupe v Košiciach. Najlepším strelcom a najproduktívnejším hráčom sa stal Rudolf Huna z HC Košice.

Tri zo štyroch individuálnych ocenení zostali na Cassovia Hockey Cupe v Košiciach. Najlepším strelcom a najproduktívnejším hráčom sa stal Rudolf Huna z HC Košice, jeho klubový spoluhráč Ján Tabaček získal od organizátorov cenu pre najlepšieho obrancu a najlepším gólmanom turnaja sa stal Branislav Konrád z bratislavského Slovana.

KOŠICE. Skúsený obranca Ján Tabaček bol na Cassovia Hockey Cupe 2009 obklopený mladými spoluhráčmi. Pri piatich zranených bekoch ostal v tíme Košíc jediným ostrieľaným obrancom. Na ľade tak strávil veľa času. Vo včerajšom stretnutí proti Liptovskému Mikulášu otváral ranou od modrej strelecký účet, pri ďalšom góle pridal asistenciu.

Jano, koľko z tých 500 € za cenu pre najlepšieho obrancu oferujete pre spoluhráčov?

"Náš pokladník Ďuro Kledrowetz tu nie je, takže zatiaľ neviem. Ale jasné, že niečo z tej ceny odkrojí. Okrem toho, mužstvu ešte visím za Zlatý puk."

Ako sa momentálne cítite v zadných radoch? Nemáte chvíľami pocit, že ste posledný mohykán, veď ďalší skúsení beci stoja kvôli zraneniam.

"Zahrám si dosýtosti, to je fakt. Ale s tou situáciou sa treba vysporiadať. Akurát som mal problém s tým, že už v úvode zápasu so Slovanom ma tuším Demel narazil. Potom som sa vrátil na ľad a sám som sa otrieskal. Takže som pekne zablokovaný, ani sa poriadne nemôžem otočiť. Pred zápasom s Liptovským Mikulášom som to riešil tabletkami od našich lekárov. Tú bolesť som potom ani necítil, ale nie je to nič príjemné."

Zrejme pri súčasnej maródke veľmi neprichádzalo do úvahy, aby ste oddychovali...

"Chcel som hrať, akurát som sa snažil vyhýbať nárazom a tvrdým stretom. Veď obrancov niet."

Zažili ste už niekedy, aby bolo súčasne zranených päť bekov?

"Premýšľam, ale nespomínam si na takú situáciu v žiadnom klube. Zranených hráčov možno bolo viac, ale nie takmer kompletná obrana."

Aj proti Mikulášu museli vzadu zaskakovať útočníci Sýkora a Mertel. Je náročné zladiť sa potom na ľade?

"Sýkora je brániaci útočník, v obrane vypomáhal často. Nejde mu to na novom poste zle, ale je to každopádne iné, ako keď hráte tam, kde ste zvyknutý. Takto sa už nemôžete spoliehať na to, že viete, kto čo spraví."

Na Cassovia Hockey Cupe ste neúspešnej obhajovali prvenstvo, trofej si odniesol Slovan...

"U mňa by ste sa po prehre so Slovanom krvi nedorezali, bol som nasratý. Bratislavský tím bol však kompletný, hral dobre. My sme hrali s mladučkou obranou."

Pred zápasom s Liptákmi ste si zopakovanie prehry z uplynulého týždňa zrejme nepripúšťali...

"Bolo by zlé prehrať v rozpätí jedného týždňa s Liptákmi dvakrát. To by sme skončili až tretí. V súčasnom zložení sme radi aj za to druhé miesto."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Narazený Tabaček tíšil bolesť tabletkami