Namiesto postupu posledné miesto

Veľké sklamanie. Slovenky skončili v Poprade posledné.
Veľké sklamanie. Slovenky skončili v Poprade posledné. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|12. feb 2013 o 00:00

Veľkým sklamaním bolo vystúpenie slovenských hokejistiek na kvalifikačnom turnaji o postup na ZOH 2014 do Soči v Poprade.

Domáce družstvo obsadilo v kvalifikačnej C-skupine posledné štvrté miesto a oboma nohami sa vrátilo späť na pevnú zem.

POPRAD. V úvodnom zápase proti Dánsku síce išli Slovenky do vedenia už v 1. minúte, no to akoby bolo z ich strany všetko.

Duel prehrali naše dievčatá 1:2, čím si poriadne skomplikovali svoju postupovú šancu. Tá zhasla už v nasledujúcom súboji s Japonskom.

Slovenky síce vyhrali 1:0 po samostatných nájazdoch, no na čelo skupiny sa už nemohli dostať ani len teoreticky. V nedeľňajšom stretnutí s Nórskom, v ktorom už o nič nešlo ani jednému z tímov, prehrali 3:5.

„Tento posledný zápas bol súbojom brankárok a ja som chytila iba to, čo ma trafilo. Prehrali sme preto, lebo som nepodala veľmi dobrý výkon,“ sypala si popol na hlavu najlepšia brankárka turnaja Zuzana Tomčíková.

Podľa nej sa pod výkon celého družstva podpísala únava i strata motivácie. „Po prehre s Dánskom sa to úplne zlomilo v súboji s Japonskom. Sme sklamané, nevyšlo to podľa našich predstáv. Musíme si uvedomiť, aký je stav ženského hokeja na Slovensku. Každá z nás sa musí zamyslieť nad tým, čo robíme pre to, aby sme boli vo svetovej špičke. Musíme začať makať a potom sa môžeme vrátiť tam, kde sme boli,“ naznačila Tomčíková.

Musí sa zvýšiť konkurencia

Podľa nej chýba v slovenskom ženskom hokeji väčšia konkurencia. Okolo štyristo registrovaných hráčok nie je veľa, na čo dopláca i reprezentácia. Chýba aj koncepčná práca?

„Ide to jedno s druhým, ruka v ruke. Chýba nám aj viac klubov na Slovensku, no hlavne tá konkurencia,“ zdôraznila legionárka ruského tímu Tornádo moskovský región.

Po zrušení Slovana Bratislava, kde sa združoval základ slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie, išlo národné družstvo dolu vodou.

„Myslím si, že áno. Je to určite jedna z vecí, ktorá by nám pomohla ďalej napredovať. Rovnako, ako to pomáha mužskej dvadsiatke, ktorá hrá spolu po celý rok a na MS sa dokáže udržať v elitnej A - kategórii,“ dodala Tomčíková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Namiesto postupu posledné miesto